Forumplein

Werkhandschoenen kopen – het begin van veiligheid

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Werkhandschoenen kopen – het begin van veiligheid

Als montage- en installatiebedrijf zijn we constant aan het werk met de veiligheid. We willen immers het beste voor onze medewerkers die dag in dag uit aan het werk zijn voor onze klanten. Persoonlijke bescherming staat daarom op een hoge plaats voor ons. Toen de medewerkers klaagden over de werkhandschoenen die wij op dat moment gebruikten, zijn we direct kritisch gaan kijken naar de mogelijkheden rond werkhandschoenen kopen. De kwaliteit van onze eigen leverancier was duidelijk niet voldoende. We wilden werkhandschoenen kopen die niet alleen de handen beschermden, maar we wilden ook werkhandschoenen kopen die de handen van ons personeel beschermden tegen schadelijke materialen, kou en uiteraard ook hitte. We kwamen in contact met een bedrijf in Brabant (Jabo Tilburg) waar werkhandschoenen kopen wel heel erg makkelijk gemaakt werd. De beste kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen (ook via jabotilburg.nl). Nadat we een aantal setjes uitgeprobeerd hadden, kregen we de feedback van ons personeel. Zij voelden zich niet alleen beter beschermd, zij voelden zich ook serieus genomen en hadden direct het idee dat zij beter in staat gesteld werden om het werk te doen dat wij van hen vroegen. Door beter te kijken naar welke werkhandschoenen kopen geschikt was voor ons bedrijf hebben we veel betere resultaten neer kunnen zetten.

Werkhandschoenen kopen en de verdere veiligheid

Nadat werkhandschoenen kopen van ons lijstje afgevinkt was, zijn we verder gaan kijken naar de concrete mogelijkheden om meer te doen voor ons personeel. We kwamen er al snel achter dat we onzorgvuldig geweest waren. Een jaar geleden hebben we veel van het gereedschap vervangen door nieuw gereedschap. Maar we hebben hier geen cursussen bij gedaan om onze mensen uit te leggen wat de exacte voordelen waren. We gingen er blind vanuit dat onze experts het zelf wel zouden ontdekken. Toen we dit inzagen, zijn we direct aan het werk gegaan met trainingen en meer informatie zodat iedereen helemaal op de hoogte was van het materiaal en het gereedschap dat we gebruiken. Ook zijn we maandelijkse (betaalde) trainingen gaan geven om ons personeel op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen het installeren en monteren. Het gevolg was direct zichtbaar. Het personeel voelde zich meer gewaardeerd en wist dat het management het belang van het personeel in de gaten hield. Werkhandschoenen kopen was zelf dus niet genoeg om echt te werken aan de veiligheid, maar het bleek wel een perfecte eerste stap bij het omzetten van ons bedrijf zodat we ons nu kunnen richten op Brabant en Limburg. Een flinke stap voorwaarts dus!

Let op de persoonlijke wensen

Werkhandschoenen kopen is niet iets dat je tussen neus en lippen door even doet. Net als bij overige persoonlijke beschermende middelen is het van groot belang dat er aandacht besteed wordt aan de persoonlijke eisen en de omstandigheden waarin de beschermende middelen gebruikt worden. Veel van onze monteurs vinden het gevoel in de vingers belangrijk en kunnen daarom geen dikke werkhandschoenen gebruiken. Andere monteurs werken vooral buiten en hebben daarom handschoenen nodig die ook bescherming bieden tegen kou, warmte en water. Ook zijn de maten van groot belang, want niets is zo vervelend als werkhandschoenen kopen die vervolgens helemaal niet passen. Daarom raden we vooral aan om eerst even een afspraak te maken voor persoonlijk advies. Laat vooral het personeel een stem hebben in wat zij het liefste willen en wat zij écht nodig hebben om het werk te kunnen doen. Wanneer je het op deze manier aanpakt, weet je zeker dat je het goede materiaal koopt en dat je personeel weer optimaal aan de slag kan.

Lees meer…


Comments are closed.