Forumplein

Over ons

Home  >>  Over ons

Forumplein wijst u de weg in forumland.

Forumplein is de startplaats van fora binnen Nederland. Forumplein is ontstaan in 2003 en voorziet, met op dit moment meer dan 60.000 unieke bezoekers per maand, duidelijk in een behoefte. Forumplein heeft op dit moment de grootste verzameling aan fora (+4000) van Nederland en is nog steeds groeiende. De fora die duizend en één onderwerpen omvatten worden door ons in hoofdrubrieken verdeeld, omschreven en verder onderverdeeld in rubrieken, waardoor u gemakkelijk bij het juiste forum komt.

Wat is een forum?

Een forum is een plaats waar mensen zoals u en ik vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen uitwisselen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over een tuin die je wilt gaan aanleggen of een geschikt navigatiesysteem die je wilt aanschaffen, maar ook vragen over gezondheid , mens en maatschappij, techniek, vakanties en nog veel meer. In het kort komt het erop neer, dat welke vraag je ook kunt bedenken er is altijd wel een forum, die zich richt op dat specifieke onderwerp. Natuurlijk zijn er ook fora waar je gezellig kunt kletsen over van alles en nog wat, deze fora vind u bij ons onder het kopje Algemeen.

Wat kun je met een forum?

Heel veel!!! Ongeacht wat je zoekt of welke vraag je hebt, er zijn altijd deskundige mensen die goede of slechte ervaringen hebben met bepaalde producten of diensten. Deze mensen zijn graag bereid hun ervaringen uit te wisselen en van advies te dienen. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met gezondheidsproblemen kunnen lotgenoten met een zelfde ziekte als u, hun ervaringen en oplossingen kenbaar maken.

Hoe werkt een forum?

Als je een forum hebt gevonden over een bepaald onderwerp is het meestal een kwestie van lezen, met wat geluk is de vraag al gesteld en het antwoord al gegeven. Wil je daarentegen een mening geven of commentaar willen leveren, dan is het vaak zo dat u zich moet registreren. Dat betekent in de praktijk een geldig E-mail adres, een naam en een password. Na registratie mag u dan volledig meedoen op het forum, u mag dan vragen stellen en antwoorden geven. Antwoorden op vragen ontvangt u gebruikelijk via Email. Dit heeft als voordeel dat je, niet constant op het forum aanwezig hoeft te zijn.

Waarom is een forum zo populair?

Persoonlijk vind ik het heel prettig dat de gewone man(vrouw) als ervaringsdeskundige zijn of haar ervaringen en oplossingen met gelijkgestemden deelt., Ben je b.v. van plan een nieuwe tv aan te schaffen dan kun je naar de site van de producent gaan en daarbij is het duidelijk, dat iedere producent zichzelf de hemel inprijst. Wanneer je echter de moeite neemt om naar een forum te gaan, dan lees je mogelijk vooraf de voor- en nadelen van de tv waar je anders pas na aanschaf achter zou zijn gekomen.

Wat zijn er zoal voor verschillende forums?

Over elk denkbaar onderwerp is er wel een forum, op dit moment concentreren we ons op de medische onderwerpen, maar weer voor en door ‘gewone mensen’ dus weinig medische termen, wel de informatie natuurlijk. Stel je voor dat je morgen te horen krijgt dat je de ziekte van Crohn hebt. De dokter vertelt je het een en ander en voordat je het weet sta je weer buiten. Dan is het toch fijn om met andere mensen die de diagnose al hebben gehad, te `praten` en zodoende tips te krijgen voor in je dagelijkse leven. De gewone mensen zijn daarbij de ervaringsdeskundigen met de antwoorden en oplossingen.

Wat doet forumplein?

We hebben op dit moment een verzameling van +4000 forums. Dit aantal groeit van dag tot dag.

Wij verzamelen, ordenen, selecteren en beschrijven fora, zodat de vindbaarheid wordt vergroot. Daarnaast worden fora die niet voldoen aan de normaal te achten eisen van fatsoen geweerd en of verwijderd. Forums, die niet meer worden gebruikt, worden verwijderd om plaats te maken voor actuele forums. Mensen of organisaties met een eigen forum kunnen deze zelf toevoegen. Men wordt dan uitgenodigd om een beschrijving van het forum te geven, zodat de gebruiker van Forumplein gemakkelijk zijn keuze kan maken.