Forumplein

Boekhouding voor ZZP

Home  >>  Financiën en Verzekeringen  >>  Boekhouding voor ZZP

Hoewel de boekhouding voor ZZP niet veel werk hoeft te zijn, kan het voor een zelfstandige moeilijk zijn zich hiertoe te zetten. Met name omdat alle tijd in het reguliere werk gaat zitten. Vaak wordt er dan tegenop te zien toch weer die administratie op orde te krijgen. Met name de jaarlijkse inkomstenbelasting kan veel energie vragen en helemaal als de opdrachten ook maar blijven binnen stromen. Waar kunt u dan de tijd vandaan halen ook nog de financiën op orde te hebben voor de belasting? Dan hebben we het alleen nog maar over de belasting. Niet eens over de facturen die opgesteld moeten worden, de betalingen om bij te houden en de klanten na te bellen of mailen die nog moeten betalen. Dat is nog het eenvoudige deel van een boekhouding als ZZP. Zorg er dan maar voor dat de administratie ook nog kloppende is. Dat de kosten op de juiste kostenplaatsen zijn geboekt en alle opbrengsten en uitgaven op de juiste plek komen in de balans en de winst-verlies rekening. Voelt u zich al moedeloos worden? Dat is helemaal niet nodig. Besteed uw financiële administratie uit aan Kalma Balans. Zij doen regelmatig de boekhouding voor ZZP bedrijven.

Boekhouding als ZZP: een succes met Kalma Balans

Waar u zelf veel moeite hoeft te doen, heeft Kalma Balans in korte tijd geregeld en beter. Tenslotte is een boekhouding voor ZZP een kleine administratie in vergelijking met de grotere organisaties. Kalma Balans is een administratiekantoor gevestigd in Nijmegen en heeft ervaring met de financiële administratie van diverse ondernemers. Zij begrijpen dat het voor zelfstandige ondernemers veel tijd en moeite kost om de cijfers op orde te krijgen. Daarom stellen zij graag hun expertise beschikbaar voor de boekhouding van een ZZP bedrijf als die van u. Het uitbesteden mag u vormgeven zoals u prettig vindt. Of het nou uw gehele administratie is of een deel, alles is mogelijk in samenwerking met Kalma Balans. Zij staan graag voor u klaar om de volgende diensten van u over te nemen:

  • Het verwerken van de administratie
  • Inkomstenbelasting
  • Opstellen van verkoopfacturen
  • Verwerken van inkoopfacturen
  • BTW aangiftes en overige aangiftes als ICP en CBS

Wanneer u de expertise van Kalma Balans inschakelt voor uw belastingen, dan kan uw contactpersoon ook de belastingdienst voor u te woord staan. Alle correspondentie verloopt dan via uw contactpersoon van Kalma Balans en dit geeft u ook een bepaalde rust. Tenslotte beschikt die persoon over de kennis en ervaring met de belastingaangiftes en is deze veel beter in staat vragen te beantwoorden over de boekhouding van uw ZZP bedrijf.

Meer orde in de administratie

Hoe prettig is het om te weten dat uw boekhouding ZZP werkelijk op orde is? Natuurlijk zal u altijd gedreven worden door de opdrachten voor uw bedrijf, maar in uw achterhoofd blijft altijd die administratie die u op orde moet hebben. Het is ook niet nodig om alles door Kalma Balans te doen. Zij kunnen u ook adviseren over uw boekhouding ZZP. Zo krijgt u aanwijzingen hoe u uw administratie vorm kunt geven en het moeilijkste van de administratie kunt u altijd nog aan ze overdragen. Of u het nou uiteindelijk zelf uitvoert of door Kalma Balans laat doen, er ontstaat uiteindelijk een orde in de administratie. Bij de volgende belastingaangifte kunt u rustiger te werk gaan en er zeker van zijn dat de cijfers ook kloppen. Wilt u als zelfstandige de stap zetten om de boekhouding ZZP te doen in samenwerking met een expert? Neem dan contact op met Kalma Balans via de website kalmabalans.nl voor uw eerste kennismakingsgesprek.


Comments are closed.