Forumplein

Waarom winkelen bij een vegan webshop?

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Waarom winkelen bij een vegan webshop?

Vegan eten is steeds populairder, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom elke vegan webshop zo goed loopt. Waar de voedselindustrie eerst achter gesloten deuren plaatsvond, krijgen we tegenwoordig als consument steeds meer mee over de manier waarop ons eten is geproduceerd. Waar veel mensen over vallen is dat dieren over het algemeen bar slecht worden behandeld, daar is geen discussie over mogelijk. Je kunt eigenlijk nooit echt spreken van diervriendelijk vlees, omdat het dier ervoor gedood is, en dat is niet uit eigen wil. Naast vlees is ook het produceren van andere dierlijke producten als eieren, kaas en zelfs gelatine, onderhevig aan ernstig dierenleed, en dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Bestel dus al je boodschappen in een vegan webshop, dan weet je zeker dat je geen dierenleed veroorzaakt met jouw levensstijl. Naast dat je met een vegan lifestyle geen gebruik maakt van dierlijke producten, is er nog een ander voordeel, namelijk dat het een stuk gezonder is voor je eigen lichaam. Het nuttigen van dierlijke producten wordt al jaren in verband gebracht met gezondheidsproblemen als overgewicht, een hoge bloeddruk, etc. Wanneer je besluit geen dierlijke producten meer te consumeren, en al je boodschappen in een vegan webshop te doen, ga je als vanzelf gezondere voedingsmiddelen eten, zoals groenten, fruit en granen. Dit zijn hele volwaardige producten met nutriënten die je lichaam goed kan gebruiken. 

Een vegan webshop voor een betere wereld

Waar veel mensen niet zo bij stilstaan is dat een vegan lifestyle naast dat het beter is voor de dieren en je eigen gezondheid, ook bijdraagt aan een betere wereld. het is namelijk zo dat om dierlijke producten te produceren een veel grotere ecologische voetafdruk ontstaat. Voor het produceren van een klein stukje vlees moet de koe waar het vanaf komt namelijk jarenlang eten krijgen. Voor een heel klein stukje vlees is er dus relatief veel landbouwgrond nodig om het te produceren. Als je winkelt bij een vegan webshop weet je zeker dat er totaal geen dierlijke producten in je boodschappenmandje terecht komen, en je dus verstandiger omgaat met onze aarde. Als je vegan eet, eet je dus veel gezonder, zowel voor jezelf als voor de planeet, en zelfs voor alle dieren die er leven.

De duurzame winkel van Your Foodprint

Your Foodprint is een vegan webshop en winkel in Gouda, Noord Holland. Deze vegan webshop is opgericht door Marleen Schrijvers, die zelf om verschillende redenen veganist is geworden. Deze lifestyle heeft haar veel gebracht en ze wil hem dan ook graag delen met anderen. Het is haar doel om mensen om een gemakkelijker manier in aanraking te brengen met het veganisme en haar vegan webshop, door te informeren en inspireren. Naast het runnen van de winkel en vegan webshop heeft ze namelijk ook een blog, waar ze allerhande weetjes en recepten plaatst over een vegan lifestyle. Mocht je dus nog een beetje zoekende zijn en niet zoveel van veganisme afweten, kun je op haar blog alle informatie vinden die je nodig hebt, en tegelijkertijd recepten vinden die je meteen kunt gebruiken. Haar website (https://www.yourfoodprint.nl) is dus echt een aanrader voor wie zich orienteert op een vegan lifestyle. En ben je om? Winkel dan direct online al je boodschappen bij elkaar. Bij Your Foodprint vind je onder andere:

  • Vegan kaas
  • Plantaardige zuivel
  • Plantaardige non-food producten
  • Vegan vlees
  • Vegan chocolade.

En nog veel meer andere basisproducten, allemaal volledig zonder dierlijke toevoegingen. Je hoeft dus geen verpakkingen en ingrediënten meer te checken, alles is 100% vegan! Bestel dus direct alles wat je nodig hebt in de vegan webshop van Your Foodprint!


Comments are closed.