Forumplein

De ei 146 rookmelder; voor een veilig thuis

Home  >>  Beveiliging en Bewaking  >>  De ei 146 rookmelder; voor een veilig thuis

Niets is zo eng als het idee dat jouw huis afbrandt. Jouw huis, waar jij je veilig voelt en wat jouw thuis is, zou altijd zo moeten blijven. Echter gebeurt het nog al te vaak dat mensen hun huis kwijt raken door een huisbrand. Dit kan voorkomen worden door een ei 146 rookmelder te installeren. Met de ei 146 rookmelder, word je op tijd gewaarschuwd wanneer er rook en dus vuur in jouw huis is, zodat je op tijd maatregelen kan nemen. Een ei 146 rookmelder is van het Ierse merk Ei, dat al jaren betrouwbare rookmelders maakt. De ei 146 rookmelder wordt aangesloten op het stroomnetwerk en wordt geleverd met een back-up alkaline batterij, zodat je zelfs tijdens een stroomuitval verzekerd bent van bescherming bij rookvorming. De ei 146 rookmelder heeft de volgende specificaties:

  • Aansluiting op netstroom
  • Back-up batterij
  • 5 jaar fabrieksgarantie
  • Rode en groene LED lichtjes
  • Rookkamer bescherming tegen stof en insecten

Heb je al een rookmelder die is aangesloten op de netstroom? Dan kan je deze simpel vervangen door de ei 146 rookmelder. Je kan dan de bodembevestiging laten zitten en er simpelweg de ei 146 rookmelder overheen schuiven. Let wel op dat je de back-up batterij plaatst in de rookmelder, zodat je gegarandeerd bent van een altijd werkende rookmelder. Je weet of de ei 146 rookmelder werkt, doordat deze groene en rode LED lichtjes heeft. Het groene LED lichtje geeft aan dat er netspanning aanwezig is. Het rode LED lichtje knippert om de 40 seconden, waarmee het een automatische zelftest uitvoert. Als de ei 146 rookmelder rook detecteert, gaat het alarm af en gaat het rode LED lichtje iedere seconde knipperen. Ook indien de back-up batterij leeg is, wordt er om de 40 seconden een piep alarm gegeven. Je weet dan dat je de batterij moet vervangen.

De ei 146 rookmelder beschermt tegen ernstige brandschade

De familie Gerritsen heeft hun hele huis voorzien van de ei 146 rookmelder en dat is maar goed ook! Een aantal weken terug kregen zij de schrik van hun leven. Meneer Gerritsen vertelt: “mijn vrouw en kinderen houden van bakken. Dus ieder weekend wordt er wel een lekkere taart of koekjes gebakken. Mij hoor je niet klagen! Maar een aantal weken terug schrokken wij ons kapot! Het was een zaterdagmiddag, mijn twee oudste dochters hadden een nieuw recept voor een cake uitgeprobeerd die nu in de oven stond. Terwijl wij allen wachtten totdat de cake klaar was keken we naar een film in de woonkamer. Op een gegeven moment schrokken we op van een hard schril alarm. Ik wist meteen dat dit de Ei rookmelder was (ik voer namelijk iedere maand een testrondje uit bij alle rookmelders). We sprongen allemaal op en ik rende naar de keuken waar het alarm vandaan kwam. Ik kwam terecht in een enorme grijze rookwolk die uit de oven kwam. Snel zetten wij alle ramen en deuren open om van de rook af te komen. Mijn vrouw haalde de zwartgeblakerde cake uit de oven en gooide deze in de gootsteen en liet er koud water over stromen. We konden nergens vlammen detecteren en de boosdoener bleek toch echt de cake te zijn. Gelukkig hadden wij de rookmelder in de keuken hangen, zodat wij op tijd gewaarschuwd werden.”

Eenvoudig een rookmelder bestellen

Op Allesveilig.nl kan je gemakkelijk de rookmelder bestellen. Ze hebben naast de rookmelders van Ei ook nog vele andere merken afhankelijk van jouw eisen. Op Allesveilig.nl kan je alles vinden om jouw huis zo veilig mogelijk te maken en jouw familie te beschermen in hun eigen huis.


Comments are closed.