Forumplein

Survival mes altijd mee

Home  >>  Vrije tijd en Hobby  >>  Survival mes altijd mee

Afgelopen zomer ging ik met mijn zoon naar Zweden voor een actieve vakantie. We gingen wild kamperen en, net als ik met mijn eigen vader altijd deed, begon de voorpret al bij het voorbereiden van alle gear die we mee op reis zouden nemen. Onze uitrusting was volledig en een survival mes mocht daar niet aan ontbreken. Mijn zoon, die 12 jaar oud is, vond het erg spannend. Hij had gelezen dat er in Zweden nog beren leven en er grote dieren zoals elanden rondlopen en hij wilde dat we allebei een survival mes bij ons zouden hebben. Dus zijn we samen op zoek gegaan naar een mooi survival mes voor ons beide op knifestore.nl

Survival mes voor mijn zoon en mijzelf

Knifestore vind ik zelf een erg prettige website om dit soort messen te kopen. In het verleden heb ik hier al vaker een survival mes gekocht, maar die ben ik kwijt geraakt tijdens een tocht door Canada. Ik was dus zelf ook toe aan een nieuw mes. Wat ik zo prettig vind aan deze website is dat ze:

  • Een diversiteit aan messen verkopen
  • Kwaliteit garanderen
  • Betrouwbaar zijn
  • Voordelig voor de aankoop van een survival mes

Mijn zoon en ik wisten dus zeker dat we hier ieder voor ons eigen survival mes zouden slagen. Voor mijzelf heb ik de Ontario Knife RAT-5 gekocht. Ik heb goede ervaringen met dit merk en ken het soort mes. Het ligt lekker in de hand, is gemaakt van carbon staal en heeft een prima lengte. Je kunt het voor diverse toepassingen gebruiken en is handzaam, dus als je het snel nodig hebt, dan kun je het snel en probleemloos pakken. Voor mij de ideale keuze. Mijn zoon vond het lastiger. Hij weet nog niet precies waarop hij moet letten, dus hier heb ik hem natuurlijk mee geholpen. Hij twijfelde tussen de FOX Hunting knife Bocote Wood of de Ganzo Fixed Blade Survival. Daar zat nogal een prijsverschil ik had hem beloofd dat de prijs niet zou uitmaken. Omdat we zouden gaan vissen en jagen, waarvoor ik alle vergunningen al had geregeld, heeft hij toch voor de het jachtmees gekozen. Een mooi, stevig mes in een lederen hoes en met heel mooi Bocoto hout voor de handgreep. Dit is een mes waar hij zuinig op zou zijn en jaren plezier van zal hebben, dus in mijn ogen heeft hij een erg goede keuze gemaakt. Hij was zo trots als een pauw dat hij zelf dit mes had uitgekozen bij Knifestore.

Snel besteld, snel in huis

Zoals gebruikelijk ging de bestelling via de website weer heel erg soepel. De verzending van onze bestelling was gratis en de messen waren snel beschikbaar, want we hadden ze na een week al in huis. Toen was het zaak om onze voorbereidingen verder te treffen en heb ik mijn zoon een paar dagen geholpen met het kundig gebruiken van zijn mes. Ik vind het erg belangrijk dat hij weet hoe hij ermee om moet gaan en dat hij zijn survival mes alleen mag gebruiken voor het doel dat we het hebben aangeschaft, onze reis naar Zweden, de eerste van hopelijk vele survival trips die we gaan maken. Hij weet nu precies hoe hij zijn survival mes moet hanteren, welke kneepjes hij onder de knie moest krijgen en hij leert erg snel. Ik ben zo trots op hem. We zijn kort daarna voor drie weken met eigen auto samen door de wildernis van Zweden getrokken, waarbij we van het Zuiden helemaal naar het Noorden, tot voorbij de Poolgrens zijn gereden. Daarbij is ons survival mes veelvuldig gebruikt. Het was een geweldige tocht.


Comments are closed.