Forumplein

Een cursus Excel voor mijn nieuwe baan

Home  >>  Cursus en Opleidingen  >>  Een cursus Excel voor mijn nieuwe baan

Ik heb een nieuwe baan als office manager en daar ben ik heel erg blij mee. Ik heb jaren niet gewerkt vanwege de opvoeding van mijn kinderen en krijg nu de kans om een leuke functie te bekleden waarbij ik heel veel verschillende taken heb. Het nadeel is dat ik er een tijdje uit ben geweest en daardoor geen ervaring heb met dingen als Microsoft Office. Met name Excel, waarmee ik voor veel zaken moet werken, heeft zoveel functionaliteiten dat ik een cursus Excel nodig heb om dit onder de knie te krijgen. Gelukkig kreeg ik die bij mijn functie aangeboden.

Een cursus Excel uitzoeken

Ik kreeg een cursus aangeboden door mijn baas, maar hij wilde wel dat ik die zelf regelde. Logisch natuurlijk, want zo kon ik een cursus Excel bij mij in de buurt uitzoeken. Ik woon zelf in Leiden en kwam toen snel op vandijkcomputeropleidingen.nl terecht, de website van HR-ICT Opleidingen. Hier geven ze cursussen in alle programma’s van Microsoft Office, namelijk:

  • Excel
  • Word
  • PowerPoint
  • Outlook
  • Project

We hebben bij ons op kantoor ook Outlook en omdat ik vroeger een Hotmail-adres had en dat ook Outlook is geworden, was ik al bekend met dit mailsysteem. Met Project en PowerPoint hoef ik, vooralsnog, niet veel te doen en met Word kan ik al wel aardig uit de voeten. Het ging in mijn geval dus puur om een cursus Excel en dan een basiscursus, want ik moest echt de beginselen nog leren kennen. Mijn baas had al aangegeven dat als ik die had voltooit ik ook een cursus Excel voor gevorderden mag gaan volgen, want dan kan ik hem ondersteunen met het maken van spreadsheets voor berekeningen en overzichten. Een leuke uitdaging vind ik zelf, want ik ben wel benieuwd hoe je met Excel dat soort dingen maakt.

Begonnen met de basiscursus

Ik ben begonnen met de basiscursus en leerde Excel kennen in lessen die klassikaal worden gegeven.  De cursus Excel vindt in Leiden plaats en duurt één dag. Dat is voor mij erg handig, want ik kon dit goed combineren met mijn werk en mijn privésituatie. Tijdens deze cursus Excel leerde ik hoe ik het beste in Excel gegevens en cijfers kan verwerken en hoe ik praktisch kan omgaan met Excel. Als echte beginneling is dit voor mij handig natuurlijk, maar je leert erg snel. Ik leerde direct veel handige dingen zoals:

  • Een werkblad opbouwen
  • Gegevens invoeren
  • Speciale tekens gebruiken
  • Heel handige formules voor berekeningen
  • Knippen en plakken

Ga zo maar door. Het is een heel complete cursus die je alle basiszaken leert over Excel en waarmee deze cursus direct toepasbaar is in mijn bedrijf. Wat erg fijn was, is dat de groep waarin de cursus Excel werd gegeven bestond uit mensen van mijn kaliber, die ongeveer het zelfde kennisniveau hadden. We waren maar met 6 deelnemers, de maximale omvang die een cursusgroep bij een cursus Excel kan hebben. Ik kan nu direct met de materie in mijn werk aan de slag en heb een helpdesk die ik een jaar lang tot mijn beschikking heb om vragen te stellen. Nu ik zo een tijdje met Excel aan het werk ben word ik er steeds beter en sneller in en daarom ga ik heel binnenkort ook al de opvolgcursus doen voor gevorderden. Daar leer ik nog veel meer om combinaties te maken met websites en tekstbestanden, duplicaten te verwijderen, pictogrammen toe te passen en uitgebreider met tabellen en draaitabellen te werken. Dat is echt een goede aanvulling die veel in mijn functie kan betekenen. Ik ben echt heel blij met deze cursus Excel en kan hem iedereen aanraden.


Comments are closed.