Forumplein

Rootsreizen om je wortels te zoeken

Home  >>  Vakantie en Recreatie  >>  Rootsreizen om je wortels te zoeken

dari-java - RootsreizenAls jouw familie afkomstig is uit een ander land dan het land waar jij opgegroeid bent of als jij geadopteerd bent en je niets meer kunt herinneren van je land van herkomst, dan kunnen rootsreizen een uitstekend idee zijn. Veel mensen die dergelijke zaken meemaken, ervaren dat zij toch iets missen in hun leven. Zij missen zogezegd hun wortels, ze hebben door dat ze anders zijn dan anderen en willen graag ervaren wat dit dan is wat zij eigenlijk missen. Tijdens rootsreizen kun je op zoek gaan naar de wortels die jij zo mist. Je kunt ontdekken waar jouw familie vandaan komt en hoe het leven op die plek was. Dat geeft je niet alleen wat achtergrond, maar het geeft je vaak ook inzicht in waarom familieleden dingen op een bepaalde manier deden. Dit blijft toch op de een of andere manier verankerd in de leefwijze. Ben jij geadopteerd en spreken rootsreizen jou daarom aan, dan vertrek je misschien wel met de hoop dat je nog eens wat familie in jouw land van herkomst kunt ontmoeten of dat je in ieder geval kunt zien waar jij bent geboren en hoe het leven daar was. Dat kan voor jou inzicht geven in de reden waarom jouw biologische ouders jou af hebben gestaan en je kan hierdoor vaak ook vele zaken eindelijk een plaats geven.

Rootsreizen naar Indonesië

In Nederland bestaat er daarnaast nog een heel typische behoefte aan een specifiek soort reis en dat zijn rootsreizen naar Indonesië. In Nederlands-Indië hebben lange tijd veel Nederlanders gewoond, die bij de onafhankelijkheid weer naar Nederland vertrokken zijn. Maar voor hen blijft het toch het land waar zij geboren en opgegroeid zijn en daardoor zullen zij er altijd op de een of andere manier mee verbonden zijn. Bij veel mensen voor wie dit het geval is, leeft de wens om dit alles nog eens een keer te zien en het ook te laten zien aan kinderen of kleinkinderen. Rootsreizen naar Indonesië zijn daarvoor uitermate geschikt. Je kunt dan nog eens langs al die plekjes van vroeger gaan en zien hoe dit veranderd is. Tegelijkertijd zul je er ook een deel van jezelf weer vinden, geuren blijven immers vaak hetzelfde, net als de aard van de mensen die er wonen. Door met je kinderen en kleinkinderen rootsreizen te maken, kun je hen ook meer een beeld geven van hoe het begin van jouw leven was en hoe dit jou gevormd heeft. Dit is een zeer waardevolle ervaring, voor alle generaties.

Dari-Java plant de ideale reis

Bij het maken van rootsreizen is het natuurlijk van groot belang dat je precies die plekken kunt bezichtigen waar jij herinneringen aan hebt. Het boeken van een gewone rondreis naar Indonesië kan dan een teleurstelling betekenen, omdat het net niet die plaatsen aandoet die jij wilt bezoeken of omdat je de juiste plekken zelf niet meer kunt vinden. Daarom is het verstandig om rootsreizen altijd op maat te laten maken door een specialist, zodat je zeker weet dat de reis een succes wordt. Dari-Java heeft veel ervaring met het organiseren van dergelijke reizen naar Indonesië en zij bieden veel voordelen:

  • zij maken een reis op maat, op basis van de plaatsen en adressen die jij doorgeeft
  • alles wordt tot in details geregeld
  • lokale gidsen en chauffeurs zullen voor uitstekende begeleiding zorgen

Al deze zaken zorgen ervoor dat jouw reis naar Indonesië zeker een succes zal worden en dat jij die plekken nog eens kunt bezoeken die jij graag wilt bezoeken. Dari-Java is dan ook het adres in Nederland voor rootsreizen naar Indonesië!


Comments are closed.