Forumplein

Java developer vacature eindelijk vervuld door Java Professionals

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Java developer vacature eindelijk vervuld door Java Professionals

Iedereen weet dat het op het moment ontzettend goed gaat met de economie in Nederland. Er is een banen overschot en een tekort aan voornamelijk technisch geschoold personeel. Voor onze java developer vacature, hadden we daarom veel moeite met het vinden van een geschikte kandidaat. Wij zijn drie jaar geleden als startup begonnen met het ontwikkelen van apps. Het bedrijf bestond het eerste jaar slechts uit twee medewerkers, ik en een vriend. We zijn programmeurs en we regelden alles zelf, zelfs de administratie. Na een jaar groeide het aantal opdrachten enorm. Er kwamen steeds meer werkzaamheden bij waardoor we onze projecten niet meer op tijd op konden leveren. We besloten om een java developer vacature open te zetten. Als programmeurs hadden wij natuurlijk helemaal geen zin om ons steeds bezig te houden met de werving en selectie voor onze java developer vacature. Het was een blok aan het been en hadden onze handen vol aan het afronden van de projecten. We besloten daarom Java Professionals Recruitment Consultants in te schakelen. Hier kunnen bedrijven kandidaten zoeken voor een java developer vacature. Op de websitejava-professionals.nl is het mogelijk om de java developer vacature zichtbaar te maken voor geschoolde java professionals. Met Java Professionals hadden we binnen een maand een geschikte medewerker gevonden.

Soepel verloop werving- en selectie proces java developer vacature

Voordat we Java Professionals hadden gevraagd om ons te helpen met de werving en selectie voor de java developer vacature, hadden we veel stress. We hadden van te voren niet verwacht dat er zoveel tijd in zou gaan zitten. Omdat we al in tijdnood zaten met onze projecten, konden we dit er niet bij hebben. Vanaf het begin dat we gingen samenwerken met Java Professionals, waren al onze zorgen weg. Ik voelde meteen aan dat we via dit bureau een goede kandidaat zouden vinden. Voor het vervullen van onze java developer vacature, nam het bureau de volgende werkzaamheden van ons over:

  • Promotie van onze vacature bij geschikte kandidaten;
  • Ontvangst sollicitaties;
  • Selectie van passende kandidaten;
  • Sollicitatiegesprekken eerste en tweede ronde;
  • Afwijzen van kandidaten.

Wij vonden het wel belangrijk om betrokken te worden bij het werving- en selectieproces. We hadden er weliswaar geen tijd om veel tijd in te steken in de werving van een nieuwe medewerker, maar we moesten er wel zeker van zijn dat de kandidaat een goede kandidaat zou zijn. Binnen onze organisatie staat naast hard werken, een sociale band tussen collega’s centraal. Wij waren op zoek naar iemand die dat ook belangrijk vond. Java Professionas was daarvan op de hoogte en legde de focus op kandidaten die aan deze eis voldeden. Ze lieten ons de sollicitatiebrieven en CV’s zien van sollicitanten waar zij een goed gevoel bij hadden. Wij namen het besluit over wie er wel en niet uitgenodigd werden voor een gesprek. De gesprekken werden voorbereid door Java Professionals. Wij mochten wel aanschuiven bij de gesprekken. We kozen ervoor om de eerste sollicitatieronde door Java professionals te laten doen en schoven aan bij de tweede ronde. Ons vertrouwen in Java Professionals was namelijk groot genoeg door de professionaliteit van de medewerkers.

Ontzettend blij met onze nieuwe medewerker

Inmiddels is de java developer vacature vervuld en zijn we een paar maanden verder. We zijn enorm blij met onze nieuwe medewerker die door Java Professionals is gevonden. Hij is geschoold, beschikt over de juiste ervaring en past helemaal binnen het team. Als we in de toekomst weer een java developer vacature te vervullen hebben, zullen we zeker weer gebruik maken van de diensten van Java Professionals.

Lees meer…


Comments are closed.