Forumplein

Coniferen

Home  >>  Webwinkels en Webshops  >>  Coniferen

20

sep

Wil jij ook een afscheiding creëren rondom je tuin? Overweeg dan eens om dit te doen met coniferen! Ik heb dit zelf ook gedaan en ben er nog altijd heel erg blij mee! Er zijn verschillende redenen waarom jij graag een soort van omheining om jouw erf wilt hebben. Dit kan zijn om anderen buiten te houden of om minder inkijk naar jouw achtertuin en erf te hebben, zodat mensen jou niet zomaar zien zitten als jij buiten zit. Wat de reden ook is, een haag van coniferen is altijd een goede oplossing. Natuurlijk kun je ook voor andere afscheidingen kiezen, zo kun je bijvoorbeeld om je hele erf een hek plaatsen. Dit zorgt wel voor meer veiligheid, maar je vermindert de inkijk er niet mee en het ziet er ook niet echt heel erg vriendelijk uit. Ook kun je voor een schutting kiezen, maar ik vind zelf altijd dat dit verschillende nadelen heeft. In de eerste plaats het uiterlijk ervan, het is zo saai en iedereen heeft dit eigenlijk al achter het huis staan. Zo wordt het hele dorp of de hele stad opgedeeld in hokjes. Nee, ik geef zelf echt de voorkeur aan coniferen!

Voordelen van coniferen

Waarom vind ik zelf coniferen nu zo’n fijne oplossing? Er zijn verschillende redenen voor te noemen:

  • het biedt voordelen voor insecten, vogels en andere diertjes
  • het ziet er mooier uiterlijk
  • het is beter voor het milieu

Om eerst eens met het laatste punt te beginnen, we weten allemaal dat er klimaatveranderingen aan zitten te komen. Daardoor zullen we vaker periodes van forse regenval hebben. Als het langere tijd hard regent, krijgen veel plekken te maken met water dat blijft staan en niet weg kan. Het is daarom van belang dat we allemaal onze tuinen zo groen mogelijk houden, planten kunnen immers als geen ander water opnemen. Door het planten van een haag van coniferen draag je dus een klein steentje bij aan het probleem van wateroverlast. Het eerste punt dat ik hierboven noemde, is voor mij persoonlijk ook erg belangrijk. Bij een schutting sluit jij jouw terrein af voor bijvoorbeeld egels, waardoor je hun leefgebied sterk beperkt. Onder een conifeer kunnen ze echter door kruipen en deze plant geeft ook insecten en vogels de kans om daar nestjes te bouwen en zich te verschuilen. Ook daarom is het dus een goede zaak om dit aan te planten. Tot slot vind ik een afscheiding van coniferen er gewoon mooi uitzien. Het blijft het hele jaar door mooi groen, wat voor mij belangrijk is, het zorgt zo voor een vrolijke tint in mijn tuin, ook in de winter!

Zelf planten of aan laten planten?

Wil jij een haag van coniferen aanplanten, dan kun je hier beter niet voor naar een tuincentrum gaan. Natuurlijk hebben zij deze wel te koop, maar de prijs ligt vaak relatief hoog en de kwaliteit is niet altijd even goed. Je kunt beter naar een goede kweker gaan. Zelf heb ik mijn coniferen besteld bij Kwekerij Top&Top. Dit kun je heel eenvoudig doen via hun website coniferen-bestellen.nl. Je kunt hier een keus maken uit verschillende varianten en eenvoudigweg je bestelling plaatsen. Je hebt bij hen echter ook de mogelijkheid om de hele haag door hen te laten aanplanten. Dat scheelt jou heel veel werk en bovendien kan hun hovenier dan meteen goed naar de grond bij jou kijken. Op basis daarvan kan hij jou goede tips geven over de verzorging van jouw haag. Ik heb mijn haag van coniferen ook door hen laten aanplanten en ik heb veel aan hun tips gehad, de haag staat er daardoor ook echt prachtig bij!


Comments are closed.