Forumplein

Agriturismo Sicilië: Het echte Siciliaanse leven!

Home  >>  Ondernemers en Particulieren  >>  Agriturismo Sicilië: Het echte Siciliaanse leven!

Agriturismo Sicilië: Het echte Siciliaanse leven!Hoe kun je het echte Siciliaanse leven beter ervaren dan via de agriturismo Sicilië. Italië is een vakantieland bij uitstek. Mooie historische steden afgewisseld met wijd uitgestrekte landerijen, velden, bossen, prachtige meren en bijna altijd goed weer. Daarnaast kent het land een relaxte sfeer en een levensstijl waaraan je al snel gewend raakt. Wanneer je naar Sicilië gaat lijkt het alsof dit een stap verder gaat. De Siciliaanse cultuur is hier zo sterk aanwezig dat bij een agriturismo op Sicilië het echte leven voelbaar én proefbaar is. Met My Italy ontdek je eenvoudig welke agriturismo op Sicilië beschikbaar is en welke mogelijkheden deze bieden.

Meer over agriturismo op Sicilië.

Laten we eerst kijken naar Sicilië zelf. Je kunt ervoor kiezen om met je eigen auto naar Italië te rijden en af te dalen naar dit prachtige eiland. Echter ben je met een vliegtuig sneller ter plaatse en is het huren van een auto goed te doen. Een auto heb je wel nodig als je verblijft bij een agriturismo op Sicilië. Nadat je geland bent op de luchthaven van Catania haal je eenvoudig je huurauto op en ga je op weg. Je ziet gelijk dat het eiland in dit deel wordt gedomineerd door de aanwezigheid van de Etna, één van de meest actieve vulkanen van Europa. Aan de voet van deze berg vind je al twee van de mooiste agriturismo op Sicilië, maar verreweg de meeste agriturismo liggen zuidelijker onder Siracusa en Ragusa, twee steden die overigens erg de moeite waard zijn van een bezoek. Op myitaly.nl staan de locaties duidelijk aangegeven en deze zijn persoonlijk door Margot DeKruif, de drijvende kracht achter My Italy, geselecteerd. Reeds vele jaren is zij woonachtig en werkzaam in Italië en actief bezig om de beste agriturismo accommodaties te selecteren. Ze bezoekt elke locatie persoonlijk en zorgt er daarmee voor dat je altijd verzekerd bent van een goed en schoon onderkomen en gastvrij ontvangst, iets waar Sicilië om bekend staat. Net als de Sicilaanse keuken overigens, want die is heel speciaal en daar maak je bij een agriturismo op Sicilië aangenaam kennis mee. Het verblijf op een agriturismo betekent vaak het verblijf bij een boer. Veel van deze boeren ondernemingen op Sicilië zijn voortgekomen uit boomgaarden, bijvoorbeeld voor citrusvruchten of olijven. Vaak omgeven door dit soort bomen, maar ook dieren en andere boeren elementen, zijn de mooiste faciliteiten aangelegd. Daardoor ben je vaak verzekerd van:

  • een zwembad
  • airco
  • wifi

Authenticiteit, comfort en luxe gaan hier hand in hand en dat maakt een verblijf bij een agriturismo op Sicilië zo fijn.

Sicilië verkennen

Eenmaal aanbeland bij jouw agriturismo kom je lekker tot rust en kun je je klaar maken voor een verkenningstocht door het prachtige landschap dat dit eiland biedt. Het voordeel van Sicilië is dat alles goed te bereiden is. Geniet dan ook van de stad Catania, waar je op zaterdag de vismarkt zeker niet mag overslaan. Breng een bezoek aan de Etna of rijd door naar het prachtige, schilderachtige stadje Taormina. Te bereiken via idyllische slingerwegen, waarbij je na elke bocht weer een adembenemend uitzicht hebt over de ruwe kustlijn, de prachtige dorpjes en de Middellandse zee. Wil je nog meer culturele verdieping, trek dan een dag uit voor een bezoek aan Agrigento, waar je in de Vallei van de Tempels een spectaculaire verzameling Griekse tempels kunt bezoeken. Dit is een must-see op jouw trip naar Sicilië. Wil je ook het westen van het eiland ontdekken, rijd dan door naar Palermo en Trapani. Kortom, Sicilië heeft alles wat je van een vakantie kunt wensen. En bezoek je dit eiland, verblijf dan zeker bij een agriturismo op Sicilië.


Comments are closed.