Forumplein

Hoe stel je een goede verwerkersovereenkomst op?

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Hoe stel je een goede verwerkersovereenkomst op?

Wij hebben het afgelopen jaar heel veel nieuwe klanten weten te werven en daar zijn wij heel erg blij mee. Wij hebben de laatste jaren niet heel florissante jaren gehad dus meer klanten waren meer dan welkom. Een van de dingen die wij gemerkt hebben is dat wanneer je heel veel nieuwe klanten werft, je ook heel veel meer gegevens moet verwerken. Wij vonden dat dit wel heel veel werk was en daarom hebben wij bekeken of het mogelijk zou zijn om de verwerking van de persoonsgegevens uit te besteden aan een extern bedrijf. Dat leek ons beter omdat wij ons dan meer op ons bedrijf konden richten zonder dat wij veel tijd kwijt zouden zijn aan dergelijke zaken. Wij hebben daarom bekeken hoe wij een bedrijf konden vinden dat ons kon helpen, maar wij hadden al snel in de gaten dat dat niet het enige was dat wij moesten gaan regelen. Wanneer je namelijk een dergelijke exercitie onderneemt, moet je ook een goede verwerkersovereenkomst opstellen. Wij hadden op dat moment nog nooit van een verwerkersovereenkomst gehoord en dus hebben wij meteen moeten opzoeken waarom je met een verwerkersovereenkomst zou moeten werken. Het is namelijk zo dat wanneer je een ander bedrijf je persoonsgegevens laat verwerken, je dit altijd met de grootst mogelijke zorgvuldigheid moet doen. Als je daarom niet met een verwerkersovereenkomst gaat werken, weet je bijna zeker dat je een boete kunt krijgen en deze boetes zijn niet mals. Ik heb gezien dat de boete maar liefst kan oplopen tot miljoenen euro’s. Zoveel geld zullen wij van onze levensdagen niet verdienen met ons bedrijf en dus hebben wij gekeken hoe wij het beste een verwerkersovereenkomst konden opstellen. Wij hebben toen gezien dat wij het beste met de mensen van rocketlawyer.nl konden gaan praten. Eigenlijk hoefden wij alleen maar hun site te bezoeken om te zien hoe je een goede verwerkersovereenkomst opstelt. Het is namelijk zo dat dit bedrijf van vele markten thuis is en je aan heel veel verschillende soorten contracten en dergelijke kan helpen. Wij hebben daarom ook meteen gekeken wat dit bedrijf allemaal voor ons kon betekenen. 

Wij weten nu hoe je een verwerkersovereenkomst moet opstellen 

Wij hebben de site van rocketlawyer.com goed doorgenomen en wij hebben gemerkt dat dit je heel veel voordeel kan opleveren. Je kunt hier namelijk zien welke mogelijkheden dit bedrijf allemaal biedt en dat was voor ons heel handig. Men heeft heel goede voorbeelden van een verwerkersovereenkomst op haar site gezet en dat is heel handig voor ons geweest. Wij zijn daarom ook heel erg tevreden over het feit dat wij deze site gevonden hebben. 

Zoekt u ook voorbeeldcontracten? 

Mocht u ook iets willen vastleggen in een document, dan kunt u altijd even:

  • Naar rocketlawyer.com gaan surfen 
  • Bekijken wat u aan voorbeelddocumenten kunt vinden op deze site 
  • Advies inwinnen bij een van de experts van dit bedrijf 

Ik kan u deze site van harte aanbevelen want er zijn weinig andere sites te vinden waar u zulke goede voorbeelden van contracten en dergelijke formulieren kunt vinden als op de site van rocketlawyer.com


Comments are closed.