Forumplein

Hoe pensioen opeisen na scheiding?

Home  >>  Financiën en Verzekeringen  >>  Hoe pensioen opeisen na scheiding?

“Hoe moet ik pensioen opeisen na scheiding?”, vroeg ik mij af nadat de scheiding met mijn man rond was. Ik had totaal geen verstand van dit soort zaken. Mijn man regelde dit altijd. Nu moest ik het echter alleen doen en een belangrijk puntje was toch wel mijn pensioen. Daar had ik recht op. Ik besloot toen gebruik te maken van de diensten van pensioen-zaken.nl. Zij zouden mij helpen met mijn pensioen opeisen na scheiding zodat ik mij hier verder geen zorgen meer over hoefde te maken. Ik had het erg moeilijk met de scheiding, maar mijn ex-man maakte het alleen nog maar moeilijker door te weigeren onze pensioenzaken op orde te maken. Ik wist dat ik recht had op een deel van het door mijn ex-man opgebouwde ouderdomspensioen, omdat wij dit toen samen zo geregeld hadden. Hij weigerde echter te betalen en vermeldde daarbij dat hij dit ook niet van plan was om ooit te gaan doen. Ik wilde toen mijn deel van het pensioen opeisen na scheiding en Pensioen Zaken heeft mij daarbij uit de brand geholpen. 

Heb jij net als ik net een scheiding achter de rug, maar zit je met een moeilijke ex-partner opgescheept die weigert uit te betalen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel zal ik meer vertellen over pensioen opeisen na scheiding en hoe pensioen-zaken.nl jou hierbij kan helpen.

Wil jij het pensioen opeisen na scheiding? 

Wanneer jij en je partner uit elkaar dan is dat vaak een droevige gebeurtenis. Niemand zit daarbij te wachten op moeilijke financiële toestanden en al het geregel dat daarbij komt kijken. Het is echter zeer van belang dat dit toch gebeurt! Helemaal wanneer jij en je partner met ruzie uit elkaar gaan. Het kan dan zo zijn dat jij uiteindelijk minder geldt krijgt dan jou rechtens toekomt en dit is vooral relevant als het gaat om je pensioen. Besluit daarom tot pensioen opeisen na scheiding. Dit kan bijvoorbeeld wanneer jouw partner altijd heeft gewerkt en jij daarom niet voor jezelf een pensioen op hebt kunnen bouwen. Jullie zouden gezamenlijk leven van het opgebouwde pensioen. Wanneer jullie uit elkaar gaan kan dit echter niet meer en dat zou betekenen dat jij geen pensioen meer tot je beschikking hebt. Pensioen opeisen na scheiding is dan iets wat je zeker moet overwegen. In de meeste gevallen is dit mogelijk en dan wordt het pensioen over beide partijen op een eerlijke manier verdeeld. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer je dus te maken hebt met een lastige partner die weigert te betalen, kun je besluiten tot pensioen opeisen na scheiding. Je moet daarbij goed kijken naar jouw wettelijke rechten en de plichten van jouw ex-partner. Dit kan lastig zijn voor niet-juristen en daarom kan pensioen-zaken.nl jou perfect helpen bij het pensioen opeisen na scheiding. 

Naast pensioen opeisen na scheiding kunnen de advocaten en mediators van pensioen-zaken ook helpen bij de volgende pensioenkwesties: 

  • Afstaan van pensioen
  • Pensioen na scheiding
  • Tijdens huwelijk opgebouwd pensioen verdelen
  • Verdelen van pensioen na scheiding

Door de inschakeling van een advocaat word je geholpen bij alle stappen in het proces. De kosten die je hiervoor moet betalen zijn onder andere afhankelijk van jouw inkomen en de intensiteit van de zaak. Daarnaast kun je altijd terecht voor geheel vrijblijvend advies bij pensioen-zaken.nl!


Comments are closed.