Forumplein

Stoppen met roken? Ga over op de E-sigaret!

Home  >>  Mens en Gezondheid  >>  Stoppen met roken? Ga over op de E-sigaret!

Als roker ken je het eeuwig terugkerende probleem wel: je wilt stoppen met roken, maar het lukt niet. Roken is een nare gewoonte en tevens zeer verslavend. Je zult het zelf misschien niet als heel storend ervaren, maar iedere roker heeft het weleens gehoord: je omgeving heeft er vooral veel last van. Naast dat je omgeving er veel last van ervaart, is het ook niet goed voor je eigen gezondheid. Roken veroorzaakt hart- en vaatziekten en vergroot de kans op longkanker. Daarnaast is het belachelijk duur. Heb jij al ontelbare stoppogingen gehad, maar is het je nog niet gelukt om te stoppen? Koop dan nu een E-sigaret bij de e-smokershop! Met dit handige middeltje ben je zo van je vieze gewoonte verlost en kunnen je naasten weer rustig ademhalen. 

Jarenlang heb ik gerookt en kwam ik er maar niet vanaf. Natuurlijk kende ik de gevaren en hoorde ik de bezwaren van mijn omgeving wel. Daarnaast had vooral mijn portemonnee het erg zwaar. Het kostte me klauwen met geld en mijn nieuwe partner was helemaal anti-roken. Ik moest er echt wat aan gaan doen. Ik besloot om een E-sigaret te kopen en dat heeft mijn leven veranderd! In dit artikel zal ik vertellen hoe een E-sigaret werkt en hoe dit jou kan helpen. 

Hoe werkt een E-sigaret?

Als je een beginner bent op het gebied van elektrisch roken dan vraag je je waarschijnlijk af hoe een E-sigaret werkt. Dit is een logische vraag. Het is een apparaatje dat zeer gemakkelijk in gebruik is en waar iedereen mee overweg kan. De E-sigaret werkt met een coil, dit is het kleine elementje dat je regelmatig dient te vervangen en wat zorgt voor de verdamping van de E-liquid die in de sigaret zit. Aan de smaak van deze liquid kun je proeven of de coil vervangen moet worden. Naast dat je kunt kiezen uit verschillende soorten E-sigaretten, heb je ook de keuze uit veel verschillende smaken E-liquids. De keuzes die je hierbij maakt zijn zeer persoonlijk en de beste manier is om het gewoon uit te testen. Kies je namelijk de verkeerde E-sigaret die niet bij jou past en een E-liquid die jou niet smaakt, dan zal het elektrisch roken je niet bevallen en dan zul je al snel weer terugvallen op de reguliere sigaret.

Wat past bij jou?

Ben je overtuigd en wil jij overstappen op de E-sigaret? Dan is het alleen nog maar een kwestie van vinden wat bij jou past! Je vraagt je misschien af voor welk nicotinegehalte je moet kiezen. Hier volgen een aantal indicaties om te kijken welk gehalte past bij wat jij rookte:

  • Zware sigaretten of shag: 20 of 18 mg./ml.
  • Standaard sigaretten of halfzware shag: 12 mg./ml.
  • Light sigaretten: 6 mg./ml.

Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende smaken die je kunt roken met je E-sigaret, maar een handige tip voor als je wilt stoppen met roken is om gewoon te beginnen met de tabakssmaak. Uit ervaring blijkt dat dit het stoppen met roken toch iets zal vergemakkelijken, omdat het je behoefte aan een echte sigaret toch iets zal indammen. 

Let er wel op dat de E-sigaret alleen verkocht mag worden aan personen van 18 jaar of ouder! De overheid schaart dit namelijk gewoon onder tabaksproducten.


Comments are closed.