Forumplein

Fairtrade gouden ringen

Home  >>  Relatie en Dating  >>  Fairtrade gouden ringen

juwelierdetijd - Fairtrade gouden ringenWie gaat trouwen, die gaat natuurlijk op zoek naar mooie trouwringen, maar velen realiseren zich niet hoeveel oneerlijke handel en uitbuiting er komt kijken bij het fabriceren van deze sieraden. Om er zeker van te zijn dat jij niet meewerkt aan dergelijke praktijken, kun je het beste kiezen voor fairtrade gouden ringen. Er zijn heel wat stappen in het proces van het winnen van de benodigde grondstoffen tot het moment dat jij de ring aan jouw vinger hebt. Bij fairtrade gouden ringen wordt er geprobeerd om in ieder deel van het productieproces zo correct mogelijk met de arbeidsomstandigheden om te gaan en mensen een zo goed mogelijk loon te bieden. Het winnen van een goud is een proces dat erg kwetsbaar is en waarbij vaak vervuilende materialen gebruikt worden. Arbeiders werken zonder bescherming en worden dus aan schadelijke stoffen blootgesteld. Ook de natuur ondervindt hier vaak schade van. Een trouwring is iets wat je jarenlang zult dragen en je wilt dan natuurlijk niet dat het een sieraad is waarvoor anderen geleden hebben. Kies je voor fairtrade gouden ringen, dan kun je deze iedere dag weer met een goed gevoel dragen. Wees je er dus zeker bewust van dat jij met jouw aankoop invloed kunt hebben op het leven van andere mensen, ook al wonen zij ver weg.

Eisen aan fairtrade gouden ringen

Zoals gezegd worden er aan fairtrade gouden ringen andere eisen gesteld dan aan gewone. Wat zijn nu precies de verschillen, welke eisen worden er gesteld? Dat mijnbouw een gevaarlijke bedrijfstak is, dat zal bij iedereen wel bekend zijn. Zelfs in landen waar er volgens strenge eisen gewerkt wordt, vinden er nog wel eens ongelukken plaats. Het probleem met het delven van goud, zilver en koper, metalen die nodig zijn om gouden sieraden hun hardheid te geven, is dat het vaak in illegale mijnen gebeurt. In deze mijnen is het slecht gesteld met de veiligheid, er vinden regelmatig grote ongelukken plaats waarbij arbeiders omkomen. Bij fairtrade gouden ringen wordt als grote eis dan ook gesteld dat de werksituatie zo veilig mogelijk moet zijn. Daarnaast stellen ze ook eisen wat betreft:

  • milieu
  • arbeidsomstandigheden
  • loon

Zoals aangegeven worden er vaak stoffen gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Bij de productie van deze sieraden is dat niet toegestaan. Het delven van de edelmetalen dient veilig te gebeuren voor mens en natuur. Ook andere arbeidsomstandigheden worden verbeterd, zoals werktijden. Daarnaast helpen fairtrade gouden ringen ook met het verbeteren van de leefomstandigheden van de gehele gemeenschap. In de eerste plaats omdat arbeiders een minimumloon gegarandeerd wordt en in de tweede plaats omdat zij een bonus krijgen die ten goede van de gemeenschap moet komen.

Ruime keus bij Juwelier de Tijd

Ben jij overtuigd van het grote voordeel van fairtrade gouden ringen en wil jij ook graag voor fairtrade kiezen voor jullie trouwringen? Dan ben je bij Juwelier de Tijd aan het juiste adres. Zij bieden een ruime keus op dit gebied, waardoor je zeker een ring kunt vinden die helemaal bij jullie past. Je kunt bij hen niet alleen iets kiezen uit de collectie, zij kunnen ook jullie droomring voor jullie ontwerpen en maken. Custom made, dus uniek en perfect voor jullie! Of je nu fairtrade gouden ringen zoekt zonder of juist met steentjes er in, bij deze juwelier is het allemaal mogelijk. Verschillende modellen, verschillende kleuren en veel of juist weinig steentjes, je vindt het in hun collectie echt allemaal. Wil jij dus een mooie trouwring hebben die op een zo eerlijk mogelijke manier geproduceerd is? Kies dan voor de fairtrade gouden ringen van Juwelier de Tijd!


Comments are closed.