Forumplein

Een grafisch ontwerper vinden die wel levert

Home  >>  Creatief en Decoratief  >>  Een grafisch ontwerper vinden die wel levert

We hebben binnen ons bedrijf lange tijd gezocht naar een goede grafisch ontwerper. En eerlijk gezegd is ons dat smerig tegengevallen. Er zijn tientallen platformen die beweren dat je er professionals kunt vinden, maar de realiteit laat vaak iets heel anders zien. Mensen die voor een paar centen aan het werk gaan en gewoon het werk van anderen jatten. Of mensen die drie keer een sterfgeval hebben, altijd op het moment van de deadline natuurlijk. We hebben erover gesproken met andere bedrijven die een website hebben laten maken en zij hebben precies dezelfde ervaring. Veel gepraat maar weinig resultaat. Daar konden we niets mee. We zetten per week een heel aantal websites op voor klanten en dan hebben we mensen nodig waar we op kunnen rekenen. Geen mensen die het idee hebben dat ze geld kunnen verdienen door zichzelf een grafisch ontwerper te noemen. Daarom zijn we maar eens via Google gaan zoeken en hebben we een paar mensen aangeschreven. Aangezien we echt een grafisch ontwerper nodig hadden, was er redelijk haast bij. Van alle mensen kregen we één professioneel antwoord en we zijn direct met dit bedrijf in gesprek gegaan. Want zij konden geen prijs noemen voordat zij eerst met ons gesproken hadden en dat was precies waar wij naar zochten.

Aan de slag met een echte grafisch ontwerper

We zijn in gesprek gegaan met Studio Olivier (studio-olivier.nl). Een grafisch ontwerper die direct al aangaf oren te hebben naar onze werkwijze en de manier waarop wij websites maken voor onze klanten. Tevens een grafisch ontwerper die begrijpt dat wij een budget hebben en een deadline die hard is. We moeten ook de teksten plaatsen en interne links voordat we de website op kunnen leveren immers. Na een leuk gesprek wisten we precies wie we voor ons hadden en wisten we ook dat dit de goede partij was. Deze grafisch ontwerper zou een perfecte aanwinst zijn binnen ons bedrijf:

  • Een grafisch ontwerper die levert;
  • En iemand die binnen het budget blijft;
  • En iemand die niet bang is om nieuwe dingen te proberen.

We besloten om een proef te draaien met vijf websites, zodat we een goed beeld konden krijgen van de mogelijkheden. Die waren er meer dan genoeg. We hadden eindelijk de grafisch ontwerper gevonden waar we al zolang naar op zoek waren maar waarbij er constant problemen waren geweest bij het vinden van de juiste persoon.

Freelancers, een verhaal apart

We maken binnen ons bedrijf veel gebruik van freelancers. Dat levert schitterende resultaten op, maar af en toe komen we ook mensen tegen waarvan we ons afvragen of het wel serieus is. We weten inmiddels dat freelancers een verhaal apart zijn. We werken niet meer samen met mensen die geen beoordelingen gekregen hebben op hun profiel en gaan sowieso niet meer in zee met mensen die geen voorbeelden kunnen leveren van werk dat zij gedaan hebben. Op die manier kunnen we veel slechte mensen eruit filteren voordat we in gesprek gaan met mogelijke partners. We zijn blij dat we nu in ieder geval een grafisch ontwerper hebben gevonden waar we op kunnen rekenen, want juist op dat gebied was het lastig om de goede mensen te vinden. Mensen die geen Nederlands konden of zelfs geen Engels, mensen die wilden dat wij betaalden voor de software die zij gebruiken en mensen die het volledige bedrag als voorschot wilden hebben. We hebben de meest vreemde dingen meegemaakt en misschien schrijven we er ooit nog een boek over want het is gewoon te grappig als je erop terugkijkt. 


Comments are closed.