Forumplein

Zo kunt u alsnog in de wsnp terechtkomen

Home  >>  Financiën en Verzekeringen  >>  Zo kunt u alsnog in de wsnp terechtkomen

Wilt u terechtkomen in de wsnp, maar heeft de rechter bepaalt dat dit verzoek afgewezen is? Dan kunt u daartegen in beroep gaan. Dat is zeker aan te raden, zeker wanneer u er niets van snapt waarom uw verzoek is afgewezen. Het is belangrijk om dit niet in uw eentje aan te pakken, maar iemand in te schakelen die u bij kan staan. Daarvoor gaat u naar Wsnp-zaken.nl. Via deze website kunt u in contact komen met een wsnp advocaat die samen met u een bezwaarschrift op kan stellen. Weten in welke gevallen u geholpen kunt worden? U leest het hieronder:

  • U heeft het minnelijk traject doorlopen via bijvoorbeeld de gemeente
  • Er is een verzoek gedaan bij de rechtbank tot toelating
  • De rechtbank heeft geoordeeld dat u niet wordt toegelaten

Dit moet u doen wanneer u toegelaten wilt worden tot de wsnp

Helaas zijn er veel mensen in ons land die te maken hebben met schulden, kleine en grote. Soms is het zo dat iemand veel verkeerde beslissingen heeft gemaakt in zijn leven. Hij heeft aan de lopende band geld uitgegeven dat er niet was, is leningen aangegaan om dure cadeaus te kunnen betalen of kampte met een verslaving. Er zijn echter ook redenen te bedenken waarbij de persoon in kwestie geen enkele blaam treft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand zijn baan kwijtraakt. In dat geval breekt er een enorm stressvolle tijd aan, want we weten allemaal dat men werkt om vaste lasten te kunnen betalen. Wanneer er een inkomensbron wegvalt, dan heeft dat een onmiddellijk effect op betalingen. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld de huur niet meer betaalt kan worden en dat er om die reden een lening wordt aangegaan om de huur alsnog te kunnen betalen en niet het huis te hoeven verlaten. Echter, aan een lening is vaak een forse rente gekoppeld. Ook deze lening moet worden afgelost. Sommige mensen kiezen er vervolgens voor om wederom een lening af te sluiten om de eerste lening af te kunnen lossen. En zo belandt men van de regen in de drup. En dan hebben we nog buiten kijf gelaten dat er zich nog meer onverwachte omstandigheden kunnen voordoen, denk aan het stuk gaan van de auto, een huishoudelijk apparaat dat de geest geeft of een onverwachte incasso van de belastingdienst. Allemaal zaken die een persoon zo in het nauw drijven dat het geen kant meer op kan. In dat geval kan wsnp de enige juiste uitweg zijn. Het is om te beginnen zaak dat, voordat u wsnp aanvraagt, eerst aanklopt bij de gemeente voor schuldhulpverlening. Zij zorgen ervoor dat er mogelijk een deal kan worden bereikt met de schuldeisers. Dat is al fijn, want zo hoeft u dat niet meer allemaal alleen te doen. Dat scheelt al een groot stuk van de stress. Mocht het niet lukken om er op deze wijze uit te komen, dan rest er nog één optie: het aanvragen van wsnp. Het is aan de rechter om uw aanvraag voor wsnp goed te keuren.

Wacht niet te lang

Het betekent echter wel dat u een paar jaar zult moeten leven van ontzettend weinig geld. Heeft u dat er wel voor over? Dan kan de wsnp de enige juiste uitweg zijn. Nu kan het zo zijn dat u al een verzoek heeft neergelegd, maar dit is afgewezen. Dan is het zaak om u daar niet bij neer te leggen, maar om gelijk contact op te nemen met een advocaat. Op de site Wsnp-zaken.nl leest u daar meer over.


Comments are closed.