Forumplein

Woekerpolis

Home  >>  Financiën en Verzekeringen  >>  Woekerpolis

Een woord dat regelmaat in kranten en nieuwsberichten opduikt op een negatieve manier, is de woekerpolis. Maar wat is dit nu eigenlijk precies, wat moet u zich hierbij voorstellen? Het gaat hierbij om een beleggingsverzekering waarbij de kosten voor een groot deel niet belegd worden en dus niet bijdragen aan het eindbedrag dat er gehaald zou moeten worden en bovendien zijn de voorwaarden zo onduidelijk en de kosten zo ingewikkeld, dat u als consument weinig tot geen inzicht heeft in de negatieve effecten van het product. Bij een woekerpolis gaat het dus om een verzekeringsproduct dat voor consumenten, en zelfs voor sommige professionals, niet meer te begrijpen is en waarbij de kosten zo hoog liggen dat het voor u geen enkel positief resultaat op zal leveren. Het is dan ook zaak dat u een dergelijk product niet afsluit of dat u hier zo snel en voordelig mogelijk weer vanaf komt op het moment dat u er achterkomt dat u helaas een dergelijke polis hebt afgesloten. Let dus altijd goed op voordat u verzekeringsproducten afsluit en win zonodig advies in bij een bureau dat goed aangeschreven staat en dat u vertrouwt. Zo voorkomt u dat u een woekerpolis afsluit die uiteindelijk financieel zeer ongunstig voor u uit kan pakken.

Verborgen kosten van een woekerpolis

Zoals gezegd is een woekerpolis te herkennen aan vele kosten die voor u als consument van tevoren niet duidelijk zijn en waar u tijdens de looptijd van het product ook onvoldoende zicht op hebt. Terwijl u elke maand geld overmaakt hiervoor, wordt er een veel lager deel van het bedrag belegd dan u dacht. Dit leidt ertoe dat het eindbedrag na de looptijd ook een stuk lager zal zijn dan u verwacht had en dit kan u in problemen brengen als u hiermee bijvoorbeeld uw hypotheek af had willen lossen of uw pensioen van had willen betalen. Om wat voor ingewikkelde en onduidelijke verborgen kosten gaat het dan bij een woekerpolis? Het gaat om bijvoorbeeld:

  • administratiekosten
  • transactiekosten
  • doorlopende poliskosten
  • bemiddelingskosten
  • beheerkosten
  • afkoopkosten
  • switch kosten

Doordat de maandelijkse premie vaak voor ongeveer 40 procent uit dergelijke kosten bestaat, zult u dus nooit het doel halen dat u bij afsluiting voor ogen had. Zolang het rendement van de beleggingen hoog is, kunt u geluk hebben en geen negatieve gevolgen van de beleggingsverzekering ondervinden. Vallen de opbrengsten echter tegen, wat door dalende beursen zeker kan gebeuren, dan kan een woekerpolis financieel erg ongunstig voor u uitpakken.

Laat Advies Nederland u helpen

Twijfelt u of u een woekerpolis hebt of niet? Dan kunt u hier het best navraag voor doen bij een onafhankelijk adviesbureau. Zij kunnen u bij dergelijke zaken uitstekend helpen en u laten weten of u met een goed verzekeringsproduct te maken hebt of niet. Weet u dat u een woekerpolis hebt, maar weet u niet hoe u hier van af moet komen of hoe u aanspraak kunt maken op compensatie? Ook dan kan een adviesbureau u helpen. Advies Nederland is een dergelijk onafhankelijk bureau dat u graag helpt bij het oplossen van dergelijke zaken. Zij kunnen voor u uitzoeken of u te maken hebt met een verkeerd beleggingsproduct en als dat het geval blijkt te zijn, kunnen zij u helpen met het krijgen van compensatie en met het oversluiten van het product naar een betere variant. Zo zorgt u ervoor dat u de financiële gevolgen beperkt houdt en dat is natuurlijk wel zo fijn. Vermoedt u dat u te maken hebt met een woekerpolis of weet u dit zelfs zeker en zou u hier graag iets aan willen doen? Neem dan vrijblijvend contact op met Advies Nederland.


Comments are closed.