Forumplein

Weer gelukkig samen dankzij relatietherapie Dordrecht

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Weer gelukkig samen dankzij relatietherapie Dordrecht

Weer gelukkig samen dankzij relatietherapie DordrechtMijn vriend en ik waren al vijf jaar gelukkig samen, maar dat veranderde toen we een dochtertje kregen. Natuurlijk wist ik dat het krijgen van een kind je hele leven op zijn kop zet, en ook mijn vriend was daarvan op de hoogte. Maar we hadden er allebei het volste vertrouwen in. Geen van ons zag dus aankomend dat het zo uit de hand zou lopen! De geboorte was vrij intens. Ik wilde thuis bevallen, maar na 12 uur weeën, moest ik alsnog naar het ziekenhuis. Daar werd ze met een keizersnede geboren. Ik was onder narcose en kreeg het allemaal maar half mee. Voor mijn vriend was het een stressvolle gebeurtenis. Vanwege het ziekbed van zijn moeder had hij een groot deel van zijn jeugd in ziekenhuizen doorgebracht en hij heeft hier nare associaties mee. Ook de eerste weken en maanden waren intens. Maar ja, dat hoort er bij, denk je dan. Toen ze een half jaar oud was hadden we nog steeds geen seks gehad. Toen begon ik me af te vragen of er iets mis was. Het duurde nog een half jaar voordat ik relatietherapie Dordrecht durfde in te schakelen, maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Door onze veranderde gezinssituatie en nieuwe rollen, namelijk die van vader en moeder, kwamen er oude rolpatronen boven uit de gezinssituaties waarin we zelf zijn opgegroeid. Mijn vriend had wel een vader, maar die was nooit aanwezig. In de relatietherapie ontdekte hij dat hij er moeite mee had te geloven dat hij zelf wel een goede vader kon zijn. Onbewust nam hij de patronen van zijn vader over. En onbewust ging ik me steeds meer als zijn moeder gedragen. Logisch dus dat er niet meer zoveel seksuele spanning tussen ons was. Door de relatietherapie gingen we dit inzien en leerden we deze patronen te doorbreken. Het was een heel proces, maar met elk gesprek groeiden we weer dichter naar elkaar toe. Je kunt begrijpen hoe blij ik daarmee ben! Niet in de laatste plaats voor ons dochtertje.

Relatietherapie Dordrecht bij de Praktijk voor Psychotherapie

Gerard van Knijff is een psychotherapeut die in 1998 de Praktijk voor Psychotherapie is begonnen. Hij specialiseert zich in relatietherapie Dordrecht, en biedt daarnaast ook gezinstherapie, therapie bij seksueel misbruik, verslavingsproblematiek, burn-out, depressie, pesten, rouwbegeleiding en post-traumatische stress. Wil je meer weten over relatietherapie Dordrecht? Kijk dan op de website van de praktijk: praktijkvoorpsychotherapie.nl.

Wanneer is therapie in Dordrecht een goed idee?

Elke relatie kent betere en slechtere tijden. Niet voor niets beloof je bij een huwelijk elkaar bij te staan in beiden. Een moeilijke periode hoeft niet per sé slecht te zijn. Vaak is het een periode waarin je als stel veel kunt leren en kunt groeien. Als je zo’n periode doorkomt is de relatie vaak sterker geworden heb je elkaar beter leren kennen. Dat is ook het uitgangspunt van relatietherapie Dordrecht: jullie zijn hier omdat jullie van elkaar houden en willen leren om samen sterker te staan. Veel relatieproblemen ontstaan niet vanwege kwade intenties, maar vanwege onhandigheid. Iedereen draagt bagage mee uit zijn of haar verleden en soms ontstaan hierdoor negatieve patronen die een relatie kunnen beïnvloeden. Met relatietherapie Dordrecht leer je deze patronen herkennen én transformeren. Hoe weet je dat relatietherapie Dordrecht iets voor jullie is? Heel simpel: als jij en je partner allebei bereid zijn aan de relatie te werken. Deze gemeenschappelijke intentie is de basis voor een transformatieproces. Wat kan relatietherapie voor jullie relatie betekenen? Een greep uit de mogelijkheden:

  • Meer openheid
  • Meer aandacht voor elkaar
  • Elkaar beter leren begrijpen
  • Herkennen en doorbreken van patronen
  • Terugkeer van intimiteit
  • Aanpassen aan nieuwe situaties

Comments are closed.