Forumplein

Autisme begeleiding in Enschede nodig? 

Home  >>  Coaching en Workshops  >>  Autisme begeleiding in Enschede nodig? 

Autisme kan in het dagelijks leven soms erg lastig zijn. Mensen begrijpen je niet en sterker nog, jij begrijpt hen ook niet. Ook zaken als school en werk kunnen lastig zijn. Daarom is het handig als je als autistisch persoon goede begeleiding kunt krijgen. Als je autisme begeleiding in Enschede zoekt, dan ben je bij OpWeg Coaching aan het juiste adres. Zij verzorgen autisme begeleiding in Enschede op maat om zowel kinderen en jongeren als hun ouders te leren met autisme om te gaan en elkaar beter te leren begrijpen. 

Autisme begeleiding in Enschede bij OpWeg Coaching 

Ik heb zelf last van autisme en ik merk dat ik daar in mijn dagelijks leven vrij moeilijk mee om kon gaan. Ik zit nu in het derde leerjaar van de middelbare school en ik merkte dat ik op school erg veel moeite had. Ik kon me in de klas moeilijk concentreren en nieuwe vrienden maken op school kon ik ook niet zo goed. Omdat mijn klasgenoten dit niet begrepen, werd ik ook nog eens vaak gepest. Dit is natuurlijk niet fijn en dat maakte het alleen maar moeilijker. Ook thuis ging het lastig. Ik heb een oudere zus en zij heeft geen autisme. Zij heeft veel vrienden die ze vaak mee naar huis neemt en zij heeft sinds een paar maanden ook een vriendje. Ik wilde dat ook graag. Ik had niet zoveel vrienden, dus zat vaak alleen thuis te gamen op mijn PlayStation. Een vriendinnetje, daar hoefde ik al helemaal niet aan te denken. Vanwege mijn autisme deed mijn oudere zus ook altijd gemeen tegen mij. Ze zei dat onze ouders meer aandacht voor mij hadden omdat ik speciaal was en dat vond ze niet eerlijk. Ik begreep dit nooit. Mijn autisme was immers niet mijn schuld. Omdat mijn zus en ik veel ruzie hadden en mijn ouders eigenlijk ook niet goed wisten hoe ze hiermee om moesten gaan, had mijn moeder mij opgegeven voor autisme begeleiding in Enschede bij OpWeg Coaching. OpWeg Coaching biedt autisme begeleiding in Enschede op maat om jongeren en hun ouders te helpen om te gaan met autisme. Zij bieden daarin onder andere: 

  • Gezinsbegeleiding 
  • Individuele begeleiding 
  • Groepsbegeleiding 
  • Begeleid wonen 

Eerst wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van autisme begeleiding in Enschede bij OpWeg Coaching. Ik heb nog niet eerder iets van begeleiding of coaching gehad voor mijn autisme, dus ik vond het allemaal erg spannend. Uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen. De coaches van OpWeg Coaching zijn ontzettend aardig en hebben veel geduld met mij. Ze helpen mij met school, door mij te leren plannen en structuur aan te leren. Ook helpen zij bij het leggen van contacten op school. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe je iemand kunt aanspreken en hoe je iemands lichaamstaal kunt interpreteren. Dit heb ik altijd moeilijk gevonden. Ook mijn ouders en mijn zus zijn betrokken bij de begeleiding. Mijn ouders en mijn zus leren hoe ze met mij als autistisch persoon om moeten gaan en thuis gaat het dan ook een stuk beter nu we allemaal wat meer begrip voor elkaar hebben. 

Neem contact op voor de juiste begeleiding op maat 

Ik ben ontzettend blij dat ik autisme begeleiding in Enschede bij OpWeg Coaching heb kunnen volgen. Het gaat zowel thuis als op school een stuk beter en ik ben een stuk zelfverzekerder geworden. Ben jij nou ook op zoek naar autisme begeleiding in Enschede op maat? Neem dan contact op met OpWeg Coaching of kijk op http://www.opwegcoaching.nl/autisme-begeleiding-op-maat-in-enschede/ voor meer informatie. Lees meer…


Comments are closed.