Forumplein

Verkoopmakelaar voor verkoop van jouw woning

Home  >>  Woning en Tuin  >>  Verkoopmakelaar voor verkoop van jouw woning

Als jij graag je huis wilt verkopen, dan is het inschakelen van een verkoopmakelaar aan te raden. Je denkt misschien dat het je zelf ook nog wel lukt om een bordje in de tuin te zetten met daarop ‘te koop’, maar er komt echt wel meer bij kijken dan dat. Het vinden van een koper is nog maar het eerste punt en dat is vaak al lastig genoeg. Want hoe bereik je nu mensen die misschien interesse hebben in jouw pand? Een verkoopmakelaar beschikt daarvoor over verschillende mogelijkheden. Zo hebben ze zelf een website waarop zij het actuele aanbod kunnen plaatsen en ook zijn er natuurlijk nog de landelijke sites waarop zij jouw huis aan kunnen melden. Vaak hebben ze ook afspraken met plaatselijke kranten voor het leveren van een bijlage met het laatste aanbod of voor het kunnen aanleveren van een pagina vol met foto’s van koopwoningen. En uiteraard werken veel makelaarskantoren voor kopers en verkopers, dus hebben zij ook contacten met diverse mensen die juist op zoek zijn naar een woning en misschien is die van jou wel net iets voor hen. Deze punten zijn eigenlijk al reden genoeg om een verkoopmakelaar in te schakelen.

Verkoopmakelaar biedt meer voordelen

Maar er zitten meer voordelen aan het inschakelen van een verkoopmakelaar. Zo kan deze jou helpen met het laten maken van de perfecte foto’s om jouw pand in de markt te zetten. Dit is namelijk nog een kunst op zich, het is niet zomaar even het knippen van wat plaatjes maar er komt echt meer bij kijken. Ook kan het makelaarskantoor voor je de bezichtigingen verzorgen, zodat jij hier niet steeds zelf voor thuis hoeft te blijven om met mensen door jouw huis te gaan. Een ander punt waarbij de verkoopmakelaar jou kan helpen, is het analyseren van de lokale markt en het vaststellen van een goede vraagprijs. Je wilt natuurlijk niet te laag gaan zitten, want je wilt er financieel wel uithalen wat er in zit. Maar een te hoge vraagprijs stoot potentiële kopers af en daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Een ander punt waar ze hulp bij kunnen bieden, is het onderhandelen met geïnteresseerden over het bod dat zij gedaan hebben. Dat scheelt jou zelf heel veel stress, onderhandelingen voeren is immers niet iets wat je zelf regelmatig doet. En dan is er ook nog het papierwerk dat afgehandeld moet worden. Alles moet goed opgesteld worden, voor de hypotheekaanvraag en voor de notaris. Het is natuurlijk wel prettig als je dit niet allemaal zelf hoeft te regelen, maar dit gewoon over kunt laten aan je verkoopmakelaar.

Vergelijk kosten van verschillende makelaars

Er zijn dus veel zaken die een verkoopmakelaar voor jou kan verzorgen:

  • foto’s laten maken
  • bepalen vraagprijs en onderhandelen over een bod
  • opstellen van papierwerk
  • de bezichtigingen voor potentiële kopers

Het is logisch dat hier kosten aan verbonden zijn, maar je wilt natuurlijk niet dat deze te hoog worden. Hoe kom je nu achter de tarieven die makelaardijen regelen en welke verkoopmakelaar is dan de beste keus? Hier kom je middels de vergelijkingscheck van Makelaarskosten heel eenvoudig achter. Je kunt bij hen niet alleen maar zien hoe de verschillende makelaars scoren wat betreft de tarieven die zij regelen, maar je vindt er ook de kwalificaties waar zij over beschikken. Een lage prijs is immers prettig, maar je hebt er weinig aan als er vervolgens slecht werk geleverd wordt. Wil jij een goede en voordelige verkoopmakelaar vinden? Dan doe je dus het best even de check op de site van Makelaarskosten!


Comments are closed.