Forumplein

Sloopauto verkopen

Home  >>  Auto's en Motoren  >>  Sloopauto verkopen

Op het moment dat jij een ongeluk krijgt met je auto, krijg je met verschillende problemen te maken. Een daarvan is je sloopauto verkopen. Waar het normaal gesproken al lastig kan zijn om een oudere wagen kwijt te raken, is dit nog lastiger op het moment dat deze dusdanig beschadigd is dat hij rijp is voor de sloop. Natuurlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt als je met een ongeval te maken hebt, de gezondheid van de betrokkenen is het belangrijkste. Maar daarna zul je toch aan de slag moeten met de verzekering en met de schade van je voertuig. Is deze total loss, dan krijg je vervolgens te maken met de problematiek van een sloopauto verkopen. Want aan wie raak je deze nu nog kwijt? Garages zullen niet happig zijn hierop, ze kunnen de bolide immers niet meer doorverkopen als occasion. En zelf in contact komen met andere opkopers is gewoon lastig, helemaal omdat het voor jou niet eenvoudig is om zelf te bepalen wat de auto nog waard is nu deze beschadigd is. Een sloopauto verkopen is dus voor particulieren nooit een eenvoudige klus.

Sloopauto verkopen na afkeuring

Je krijgt niet alleen te maken met de problematiek van een sloopauto verkopen op het moment dat je een ongeluk hebt gehad. Ook als je een oudere wagen rijdt en deze komt niet door de keuring, zit je met dit probleem van onverkoopbaarheid. Natuurlijk kun je allerlei reparaties uit laten voeren om te zorgen dat hij toch weer goedgekeurd wordt, maar vaak kost dat gewoon eigenlijk veel te veel geld en kun je beter een nieuwer exemplaar aanschaffen. Ook dan loop je dus tegen het punt aan van verkoop. Want waar je een goedgekeurd voertuig nog wel zelf kwijt kunt raken, bijvoorbeeld via online advertenties, is een sloopauto verkopen ook erg lastig als deze niet zwaar beschadigd is door een ongeluk. Ook dan krijg je te maken met het feit dat het voor jouzelf erg lastig is om te bepalen wat een geschikte prijs is voor een afgekeurde bolide en dat je vaak niet over de juiste verkoopkanalen beschikt. Als je een sloopauto verkopen wilt, hoe kun je dat dan wel aanpakken?

Regel het via Sloopauto.net

Een handige manier om dit te regelen, is het kiezen voor Sloopauto.net. Zij hebben contacten met opkopers door heel Nederland en kunnen voor jou het beste bod realiseren. Je sloopauto verkopen via hen gaat eigenlijk heel erg eenvoudig. Je kunt een e-mail naar hen sturen met daarin de nodige gegevens, maar je kunt hen ook gewoon bellen of je nummer bij hen achterlaten voor een terugbelverzoek. Zij zullen jou dan vragen naar gegevens zoals:

  • merk en model
  • bouwjaar
  • kenteken
  • technische gebreken
  • visuele schade, zoals deuken en krassen

Eventueel kunnen ze jou ook vragen om foto’s naar hen op te sturen, zodat zij een beter beeld krijgen. Hebben zij deze gegevens eenmaal, dan zullen ze proberen jouw sloopauto te verkopen aan een van de opkopers waar zij contacten mee hebben. Zij onderhandelen en bemiddelen voor jou en zorgen ervoor dat je een zo goed mogelijk bod krijgt. Dit leggen zij dan aan jou voor en je kunt zelf bepalen of je hiermee akkoord gaat of niet. Accepteer jij het bod, dan zullen zij ervoor zorgen dat jouw sloopauto snel opgehaald wordt van de plek waar deze op dat moment staat en zij zorgen voor een RDW vrijwaring. Wil jij meer weten over de voordelen die zij te bieden hebben of wil jij nu meteen jouw sloopauto verkopen via hen? Ga dan naar Sloopauto.net en neem contact met hen op!


Comments are closed.