Forumplein

Belastingdienst zakelijk contact

Home  >>  Financiën en Verzekeringen  >>  Belastingdienst zakelijk contact

Een belastingaangifte kan voor ondernemers soms heel ingewikkeld lijken. Onze experts van ons belastingdienst zakelijk contact punt helpen u graag bij het invullen van uw zakelijke aangifte, zodat u zich weer zorgen kan maken om de dingen die er echt toe doen binnen uw bedrijf. Heeft u dus vragen of komt u er even niet uit? Bel dan naar ons belastingdienst zakelijk contact punt, zodat we samen met u kunnen kijken wat uw bedrijf nodig heeft. Het is niet alleen verstandig om goed te kijken naar wat u aan moet geven, maar ook naar de verschillende aftrekposten waardoor u minder belasting hoeft te betalen. Door hier slim mee om te gaan kunt u veel geld besparen met uw belastingaangifte. Bel daarom eens met ons belastingdienst zakelijk contact punt, want onze experts zitten altijd voor u klaar.

Belastingdienst zakelijk contact punt

Belangrijk bij een zakelijke aangifte zijn dus de aftrekposten, die ervoor kunnen zorgen dat u flink minder belasting hoeft te betalen. Voor iedere onderneming is de situatie weer anders en dat betekent dat u weer anders moet gaan met uw aftrekposten. Zeker als beginnende ondernemer kunt u soms door de bomen het bos niet meer zien en weet u niet zo goed meer waar u moet beginnen. Onze experts van de belastingdienst zakelijk contact punt kunnen u dan helpen bij het uitzoeken van de verschillende aftrekposten en welke op u van toepassing zijn. Een klein overzicht van de mogelijke aftrekposten:

  • Zakelijke kosten
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  • Mkb-winstvrijstelling
  • Zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek
  • Oudedagsreserve

Al deze aftrekposten vereisen een andere aanpak en betekenen dat u anders met uw bedrijf om moet gaan. Het is dan ook verstandig om op tijd naar deze aftrekposten te kijken, zodat u nog de nodige aanpassingen kunt doen die ervoor zorgen dat uw belastingaangifte zo optimaal mogelijk is.

Belastingdienst zakelijk: ook voor informatie over zakelijke kosten

De eerste belangrijke aftrekpost zijn de zakelijke kosten. Dit zijn kosten die u gemaakt heeft voor uw bedrijf, die u af mag trekken van uw winst. Het kan gaan om veel verschillende kosten, zoals het huren van een bedrijfsruimte of een telefoonabonnement. Soms kan het zo zijn dat u bepaalde kosten zowel voor privé als zakelijk maakt, zoals een telefoonabonnement. U mag dan alleen het gedeelte van het abonnement dat u zakelijk gebruikt aftrekken, de rest zijn privé kosten. Soms kan het ingewikkeld zijn om te bepalen wat u nou precies onder zakelijke kosten mag scharen, waarbij ons belastingdienst zakelijk contact punt u kan helpen. Wij hebben veel ervaring met het bepalen van de zakelijke kosten en weten precies waar u geld op kunt besparen. Daarnaast moet u bij de zakelijke kosten ook letten op het afschrijven van uw investeringen. Als u meer dan 450 euro investeert dan moet u dit bedrag afschrijven over de periode waarin u het gebruikt, wat ook betekent dat uw zakelijke kosten voor de aanschaf worden gespreid over deze periode. Het is goed om hierop te letten, zodat u later niet voor verassingen komt te staan. Ook kosten van vlak voor de start van uw onderneming mag u aftrekken, zoals het inwinnen van advies of kosten gemaakt voor het verkennen van de markt. Daarnaast is het belangrijk om op te letten dat u niet dubbel btw betaald, door de kosten zonder btw af te trekken als u ook de btw aftrekt in uw btw-aangifte. Ook op deze manier voorkomt u ongewenste verassingen aan het einde van het jaar. Het is dus zeker de moeite waard om slim te kijken naar uw kosten en aftrekposten, zodat u uw zakelijke belastingaangifte optimaal invult. Bel daarom zeker eens naar onze belastingdienst zakelijk contact punt, voor het beste advies.


Comments are closed.