Forumplein

Operational of financial lease

Home  >>  Auto's en Motoren  >>  Operational of financial lease

autoleasecentrale - Financial lease

Wanneer je je gaat verdiepen in het leasen van een auto dan kom je er al snel achter dat hier uiteenlopende mogelijkheden voor zijn.

  • Operational lease
  • Financial lease
  • Shortlease

Deze laatste optie is met name geschikt voor ondernemers die net begonnen zijn en dus nog niet zeker weten of zij wel voor een langere periode een leasecontract kunnen afsluiten. Ook kan het handig zijn als je op regelmatige basis moet wisselen van auto, bijvoorbeeld omdat je de ene periode wel heel veel spullen mee moet nemen, terwijl een aantal maanden later een grotere auto eigenlijk alleen maar onhandig is. Met een shortlease heb je de voordelen dat je niet voor een langere periode een contract aangaat en je deze dus ieder moment weer stop kunt zetten zonder hiervoor een hoge boete te moeten betalen. Sta jij als ondernemer inmiddels wat steviger aan de grond met je eigen bedrijf? Dan wordt het tijd voor wat meer vastigheid. Een auto leasen brengt je een hoop uiteenlopende voordelen. Zo zijn de kosten die je hiervoor betaald aftrekbaar van je belastingen, dus dit kan je ook nog eens het nodige geld besparen. Een auto van de zaak kopen is vaak een te hoge investering voor ondernemers en dus is leasen een hele fijne optie. Maar ga je dan voor een operational lease of een financial lease van de Auto Lease Centrale?

Kiezen voor de financial lease

Het grootste verschil tussen een operational lease en een financial lease is het bedrijf waar de auto toebehoort. In een operational lease blijft de auto altijd eigendom van de leasemaatschappij, in dit geval dus de Auto Lease Centrale. Bij een financial lease is het doel juist om de auto uiteindelijk af te kopen van de leasemaatschappij en zo word jij er dus eigenaar van. Is het voor jou nu nog een te hoge investering in een keer om een (tweedehands) auto te kopen, maar wil je dit uiteindelijk wel doen? Dan is een financial lease de perfecte oplossing voor jou. Ook hiermee kun je geld besparen door het slottermijn lager vast te stellen dan de restwaarde van de auto. Dit levert je een financieel voordeel op aan het einde van de contractperiode en daarmee kun je dan de auto gemakkelijk overnemen van de Auto Lease Centrale. Dit is echter nog verre toekomstmuziek en je bent nu op zoek naar een auto om te leasen. Door te kiezen voor de financial lease heb je in ieder geval wel een eigen auto in het vooruitzicht en dat is als bedrijfseigenaar natuurlijk nooit erg.

Meer doen met een financial lease

We hebben je nu het grootste verschil tussen de operational lease en de financial lease uitgelegd. De keuze is nu aan jou waar je voor wilt gaan. Vind je het lastig om dit zelf te bepalen of ben je bijvoorbeeld benieuwd of er een verschil zit in de kosten die je kwijt bent aan het leasecontract? Neem dan contact op met de medewerkers va de Auto Lease Centrale. Zij kunnen je alle details geven die je op dit gebied nodig hebt om je keuze te kunnen maken. De prijzen voor het leasen van een auto verschillen per leasecontract. Dit heeft onder andere te maken met de auto waarvoor je kiest. De auto’s die de Auto Lease Centrale in de aanbieding heeft voor onder ander de financial lease kun je vinden op de website. Je kunt hier dus een kijkje nemen om er een idee van te krijgen wat je op dit gebied kunt verwachten. En maak alvast je keuze!


Comments are closed.