Forumplein

Mijn favoriete scheermes

Home  >>  Mode en Kleding  >>  Mijn favoriete scheermes

Ik ben een man van begin dertig en heb inmiddels enige ervaring met scheermesjes. Toen ik begon met scheren, rond mijn veertiende, had ik geen idee wat het verschil was tussen de verschillende mesjes. Ik gebruikte diverse soorten, maar had nooit een favoriet. Op een gegeven moment begon ik dit verschil wel te merken. Het ene scheermes is het andere niet. Nu pas, na jaren scheren, heb ik besloten welk mes het best bij mij past. Graag wil ik mijn ervaringen delen zodat iedere tiener een weloverwogen keuze kan maken. Ik bespreek verschillende mesjes:

  • Klassiek scheermes
  • Huismerk van de supermarkt
  • Mesjes van Gillette
  • Elektrische scheerapparaat

Ik begon met een traditioneel scheermes. Je kent ze wel, met één mes dat je langs je gezicht trekt. Mijn vader gebruikte dit ook en daarom kwam ik hier eerst mee in aanraking. Het voordeel van een enkel mes is dat je deze zelden tot nooit hoeft te vervangen. Het mes hoeft bovendien nooit geslepen te worden. Het enige wat je hoeft te doen is deze droogmaken na gebruik. Toch was deze vorm van scheren aan mij niet besteed. Ik vond het niet prettig de haartjes om deze manier uit de huid te ‘trekken’. Daarnaast vond ik het toch wel wat link om elke paar dagen een mes op mijn keel te zetten. Ik stapte daarom al vrij snel over op ‘krabbertjes’ van de supermarkt. Het lijkt een goede deal: 10 mesjes in één verpakking. Wanneer je een scheermes hebt gebruikt, gooi je deze weg. Wat je echter merkt is dat deze mesjes in verhouding erg duur zijn. Scheer jij regelmatig? Dan gooi je eigenlijk iedere dag geld weg. Daar valt mee te leven, ware het niet dat deze mesjes weinig comfortabel zijn. Je snijdt jezelf om de haverklap en dat leidt tot vervelende wondjes. Die wondjes zijn tamelijk opvallend omdat ze snel gaan irriteren. Ook van deze mesjes ben ik daarom snel afgestapt!

Een scheermes van kwaliteit

Welk scheermes past dan wel bij mij? Ik had een model nodig waar ik moeiteloos mee kon scheren zonder dat ik daar last van kreeg. Op aanraden van een vriend besloot ik daarom mesjes van Gillette te proberen. Ik wilde wel eens weten of deze echt zoveel beter waren dan de gewone krabbers. Ik stond versteld! Een krabber van Gillette glijdt gemakkelijk over de huid en houdt het vel glad en soepel. Hierdoor ontstaan minder wondjes en voelt de huid na het scheren beter aan. Een nadeel van deze mesjes is de prijs. Veel mannen weten dat deze mesjes erg duur zijn. Bovendien krijg je weinig exemplaren per verpakking. Je zult deze dus moeten hergebruiken, waardoor ze langzaam stomp worden. Gelukkig is op veel Gillette mesjes een handige gekleurde strip aangebracht. Wanneer deze strip zijn kleur verliest, weet je dat het tijd is om het product weg te gooien. Na jaren afwisselen heb ik uiteindelijk besloten een elektrisch scheermes te kopen. Deze gebruik ik nu zonder problemen en ik ben hier erg tevreden mee. Ik kan nu ook droog scheren zonder dat ik mijn huid irriteer!

Een mes voor het leven

Wil je een echt goed scheermes, maar wil je niet elektrisch scheren? Ga dan naar Mannenzaak, op deze site vind je een uitgebreide collectie hoogwaardige scheermesjes, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor wondjes of huidirritatie. De messen kunnen bovendien langdurig gebruikt worden. Je bespaart dus veel geld! Ga snel naar bovenstaande site en bekijk het aanbod. Heb je vragen over een specifiek model? Laat dan gerust van je horen!


Comments are closed.