Forumplein

Kunstgras voor groene omgeving

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Kunstgras voor groene omgeving

Veel mensen vinden het eigenlijk wel mooi om een groen gazon bij hun huis te hebben, maar zij zien op tegen het onderhoud dat hiervoor nodig is. Weet dan dat kunstgras een uitstekende oplossing kan bieden. Vroeger had iedereen eigenlijk gewoon plantjes in de tuin staan met een grasveldje erbij, maar tegenwoordig zie je dat steeds minder. Steeds vaker kiezen mensen voor een opvulling met tegels of grind en dat is jammer. In de eerste plaats om hoe het oogt, vaak is dit grijs en dat geeft al snel een wat triest gevoel. Groen straalt veel meer positiviteit en vrolijkheid uit. Kies je voor kunstgras, dan kies je in ieder geval voor een natuurlijke kleur, die iedereen zeker blij zal maken. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat grind en tegels niet heel prettig aan de voeten aanvoelen, het is niet lekker zacht. Als je kinderen hebt die graag in de tuin zouden willen spelen, dan is dit zeker niet ideaal. Kunstgras van Vario daarintegen is heerlijk zacht aan de voeten, je kunt hier comfortabel met je blote voeten overheen lopen en dat is natuurlijk wel zo prettig. En daar komt nog eens bij dat het bijna helemaal onderhoudsvrij is. Ideaal dus om aan te leggen!

Kunstgras voor verschillende situaties

Nu is jouw tuin natuurlijk niet de enige plek waar je heel goed van dit product gebruik kan maken, het is voor veel meer situaties erg geschikt. De meest bekende toepassing van kunstgras is waarschijnlijk het creëren van sportvelden. Steeds meer sportverenigingen van buitensporten maken hier gebruik van, omdat ze zat zijn van het niet kunnen trainen of spelen omdat de grasmat weer niet in goede staat is. Regenperiodes, vorst en sneeuw, maar ook droogte, hebben vaak niet echt een goed effect op een grasveld. Kies je voor het sportveld voor kunstmateriaal, dan kun je gewoon altijd spelen en dat is natuurlijk wel zo prettig. Kunstgras kan daarnaast ook op andere plekken ingezet worden om een groene omgeving te creëren. Dit kan bijvoorbeeld in de openbare ruimte gebeuren, op plekken waar het niet mogelijk is om een echt gazon aan te leggen. Maar ook gebruik op andere plekken bij je woning is mogelijk, bijvoorbeeld voor je balkon of voor je dakterras. Zo geef je deze plekken op een eenvoudige manier een meer natuurlijke uitstraling. En voor speeltuinen is kunstgras ook ideaal. Het is lekker zacht, waardoor het niet zo erg is als de kinderen vallen tijdens het stoeien en spelen.

Kies de juiste variant bij Vario

Aangezien kunstgras voor verschillende situaties gebruikt kan worden, zijn er ook verschillende varianten ontwikkeld. Voor een sportveld zijn immers andere eigenschappen vereist dan voor een dakterras waar maar weinig overheen gelopen wordt. Bij specialist Vario bieden ze daarom vier verschillende varianten aan, te weten voor:

  • tuinen, balkons en dakterrassen
  • speelheuvels, valondergronden en spelelementen
  • voetbalveldjes, hockeyvelden en multisportvelden
  • openbare ruimtes, leefomgevingen en groendaken

Voor wat voor soort locatie jij dus ook op zoek bent naar kunstgras, bij hen kun jij zeker een variant vinden die er helemaal geschikt voor is. Ben jij geïnteresseerd? Informeer dan eens naar de mogelijkheden en laat een offerte opmaken. Bij Vario-Kunstgras.nl verkopen ze niet alleen een product, zij zorgen er ook voor dat dit op de juiste manier aangelegd wordt, zodat je er zolang mogelijk zoveel mogelijk profijt van hebt. Een juiste bewerking van de ondergrond is bijvoorbeeld erg belangrijk en daar kunnen zij jou meer over vertellen. Als je graag van kunstgras gebruik zou willen maken, dan is het dus zeker aan te raden om dit via Vario te regelen.


Comments are closed.