Forumplein

Je ex weigert mee te werken. Hoe los je het op?

Home  >>  Juristen en Advocaten  >>  Je ex weigert mee te werken. Hoe los je het op?

Helaas zijn er enkele ex-partners die elke poging om op een gezonde manier te communiceren lijken te willen saboteren. Je ex weigert mee te werken als ze bezet zijn elke keer dat je iets wilt afspreken en telefoontjes of e-mails weigeren te beantwoorden. Daarnaast gebruiken ze de kinderen als boodschappers, ondanks dat je hem of haar vraagt ​​dat niet te doen, en delen informatie en meningen met de kinderen die volkomen ongepast zijn. De realiteit is dat niet alle ouders in staat zijn de behoeften van hun kinderen boven die van henzelf te stellen. Dat kan het gevolg zijn van onopgeloste woede of schuldgevoelens, of vanwege hun onvermogen om in te stemmen met wat er is gebeurd. Met als gevolg dat je ex weigert mee te werken. In sommige gevallen kan dit te wijten zijn aan een geestelijk probleem of verslaving, of je kunt uit een gewelddadige relatie zijn gestapt waar manipulatie centraal stond. Als een gezonde communicatie volledig zoek is, kun je overwegen om met een derde partij te praten. Als je ex een vriend of familielid heeft die ze respecteren, vraag hem of haar dan om als tussenpersoon op te treden. Indien nog steeds je ex weigert mee te werken, kun je overwegen om een ​​mediator of een advocaat te spreken. Vervangendetoestemming.nl biedt beide en zijn zeer bekwaam in hun vak. Maar welke actie je ook neemt als je ex weigert mee te werken, onthoud dat de behoeften van de kinderen alle voorrang moeten krijgen.

Wat moet je doen als je ex weigert mee te werken?

  • Als je ex weigert mee te werken kan in sommige situaties het gedrag van je ex zeer schokkend zijn voor een kind. Het kan dan verleidelijk zijn om je frustratie en woede om je ex met hen te delen. Maar onthoud dat het plaatsen van kinderen in de positie om partij te kiezen nog meer schade toebrengt. En wanneer je hun andere ouder naar beneden haalt, bekritiseer je ook een deel van hen.
  • Zelfs als je ex weigert mee te werken, is het essentieel dat je geen wraak neemt maar een neutrale positie behoudt.
  • Blijf jouw kinderen vertellen dat je van hen houdt en dat dit een moeilijke tijd is voor iedereen. Houd hen ook zoveel mogelijk buiten het gekibbel tussen jou en je ex. Je kunt misschien wel zeggen dat mama en papa het niet eens zijn over de beste manier om dingen af ​​te handelen en dat dit is waarom bepaalde dingen moeizamer verlopen. Maar zorg ervoor dat ze weten dat ze nog steeds geliefd en gezocht worden door jullie beiden. 
  • Wat er ook tussen jullie speelt, je wilt niet dat de kinderen dit met zich meedragen om op latere leeftijd misschien voor dezelfde situatie komen te staan.

Heeft jouw ex jullie scheiding veranderd in een mijnenveld?

Je ex kan ooit een liefhebbende echtgenoot of echtgenote geweest zijn. Nu jullie gescheiden zijn, lijkt hij of zij een totaal andere persoon. Hoe komt het dat plotseling je ex weigert mee te werken? Nou, de stress van een echtscheiding, die het instinct van zelfbehoud omvat, kan ervoor zorgen dat je ex op een meer primitieve en dus minder gezonde manier functioneert. Dit hoeft niet alleen in de verdere opvoeding van de kinderen te liggen.
Bijvoorbeeld, als je ex weigert mee te werken in de algemene onderhandeling en verdeling van gezamelijke goederen, blijf dan niet middenin het mijnenveld staan en contacteer vrijblijvend vervangende-toestemming-zaken zodat jullie allebei verder kunnen met jullie leven.


Comments are closed.