Forumplein

Is non stick walsbekleding de oplossing?

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Is non stick walsbekleding de oplossing?

Als je werkzaam bent in een fabriek en dagelijks te maken hebt met meerdere productieprocessen waar een wals in zit verwerkt, dan weet je misschien wel hoe vaak en gemakkelijk het voor komt dat vuil en materiaal zich vasthecht aan de wals. Dit is niet bevorderlijk voor je productieproces, de wals zelf en ook niet voor het eindproduct. Non stick walsbekleding is dan de oplossing en daarvoor ben je bij hardick aan het juiste adres. Als je het risico op vuil aan de wals niet voorkomt dan zal de levensduur van je wals minder lang zijn en ook de kwaliteit van het product dat met onder andere de wals geproduceerd wordt zal ernstig kunnen worden aangetast. Met non stick walsbekleding ben je dit probleem gemakkelijk voor. De walsbekleding die hardick aanbiedt bevatten unieke materiaaleigenschappen waardoor er gepaste walsbekleding te vinden is voor zeer veel verschillende toepassingsmogelijkheden. 

In dit artikel zal ik vertellen wat non stick walsbekleding is en wat de voordelen hiervan zijn. 

Wat is non stick walsbekleding?

Non stick walsbekleding bevat zeer sterke anti-kleefeigenschappen. Deze anti-kleefeigenschappen zorgen ervoor dat vuil zich niet hecht aan de wals en zo kan het productieproces gewoon doorgaan zonder door vervuiling te worden gehinderd. De non stick walsbekleding van hardick.nl kan uit één van deze twee stoffen bestaan: 

  1. Perfluoroalkoxy, ook wel PFA, of
  2. Fluorinated ethylene propylene, ook wel FEP. 

Deze materialen hebben veel met elkaar gemeen, maar verschillen wel iets. Beiden bevatten in ieder geval dezelfde uitstekende anti-kleefeigenschappen die de non stick walsbekleding van hardick van een goede kwaliteit voorzien. Door het gebruik van dergelijke walsbekleding worden andere voordelige materiaaleigenschappen ook niet teniet gedaan. Het heeft dus geen impact op het verdere functioneren van de wals. Het zorgt er alleen voor dat de levensduur van de wals aanzienlijk toeneemt en dat het productieproces minder vaak verstoort wordt door vervuiling van de wals. Dit scheelt tijd en geld. De wrijvingsweerstand van de walsbekleding is erg laag waardoor frictiebeschadigingen minder vaak voorkomen en ook de chemische resistentie tegen schoonmaak- en oplosmiddelen en diverse chemicaliën is het benoemen waard.

Er bestaan echter ook verschillen tussen de twee stoffen waar de walsbekleding van gemaakt kan zijn. FEP kenmerkt zich bijvoorbeeld door een hoge transparantie en een lage smelttemperatuur, terwijl PFA zich onderscheidt door een grote flexibiliteit en een zeer goede hittebestendigheid. Welke soort non stick walsbekleding het meest geschikt is, hangt dus af van jouw soort productieproces en in welke branche jij werkzaam bent.

De toepassing van de walsbekleding

hardick is de specialist op het gebied van de productie en de levering van non stick walsbekleding. Door hun jarenlange ervaring, hun zeer brede aanbod en hun uitgebreide machinepark zul je bij hardick altijd het passende product kunnen laten ontwikkelen dat geschikt is voor jouw specifieke productieproces en branche. Het is ook mogelijk om een afspraak  in te laten plannen zodat de non stick walsbekleding die jij hebt besteld op de juiste en professionele wijze wordt aangebracht door de ervaren professionals van hardick. Daarnaast biedt hardick onder andere een hoge kwaliteit, snelle levertijden, een uitgebreide voorraad, veel kennis en een geautomatiseerd productie-proces. 


Comments are closed.