Forumplein

Gemak van kunststof watertanks

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Gemak van kunststof watertanks

Kunststof watertanks zijn al tientallen jaren populair in Nederland. Wanneer je een camping runt, een bedrijf hebt of om een andere reden water op moet slaan zijn deze opslagtanks ideaal. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende soorten, met verschillende eigenschappen. Waar moet je aan denken bij het aanschaffen van kunststof watertanks?

  • Type vloeistof
  • Afmetingen
  • Inhoud
  • Lichtdoorlatend
  • Sector

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat je in de kunststof watertanks wilt opslaan. Je kunt namelijk niet alleen water in de tanks kwijt, maar ook afvalwater, sproeiwater, olie of chemicaliën. Voor chemicaliën of oliën gelden andere regels dan voor gewoon water. Drinkwater moet op een bepaalde manier beschermd worden tegen bacteriën of vuil, terwijl het bij chemicaliën en oliën met name gaat om de veiligheid. Je moet hier dus speciale aandacht aan besteden. Welk type vloeistof je wilt opslaan is daarom essentieel bij het uitzoeken van geschikte kunststof watertanks. Hiernaast zijn ook de afmetingen van de opslagtank van cruciaal belang. Je hebt tanks voor op de camping, maar ook voor in je woonboot. De afmetingen van deze producten verschillen enorm. Bedenk je goed hoeveel ruimte je hebt voordat je een watertank uitzoekt. Inhoud en afmeting zijn natuurlijk aan elkaar verbonden. Wanneer je meer dan 1000 liter water wilt opslaan heb je speciale dubbelwandige kunststof watertanks nodig. Hiermee voorkom je dat scheuren ontstaan in het materiaal en dat de tank gaat lekken. Watertanks zijn niet alleen voor persoonlijk gebruik. In diverse bedrijfssectoren vind je deze opslagtanks terug. Het is belangrijk om goed te weten aan welke eisen een kunststof tank moet voldoen in jouw sector. Met name aan chemicaliën zitten strenge eisen verbonden. Zo mag de temperatuur van de vloeistof in veel gevallen niet hoger liggen dan 65 graden. Wil je van deze regels afwijken, dan zul je kwalitatief betere tanks moeten aanschaffen.

Kunststof watertanks: onderhoud

Het onderhoud van kunststof watertanks moet grondig en regelmatig gebeuren. Zorg ervoor dat je in ieder geval één keer per jaar iemand naar de tank laat kijken. Wanneer een watertank gaat lekken is dit vaak erg kleinschalig. Je hebt hier dus lange tijd geen last van. Wanneer je gaat merken dat de watertank beschadigd is, is de schade vaak al enorm. Zorg dus dat je deze problemen op tijd ondervangt en dat je ook kleine lekkages vakkundig opspoort. Hiermee voorkom je een hoge rekening in een later stadium: een watertank is vaak goedkoop te repareren of te vervangen, maar het vervangen van omliggende apparatuur of elektronica kost vaak veel meer! Om onderhoudskosten te minimaliseren zijn de meeste kunststof watertanks niet lichtdoorlatend. Wanneer er geen licht in het water komt, kunnen hier ook geen algen leven. Dit bespaart je honderden euro’s: een tank die gevuld is met algen is duur in onderhoud. Het kan voorkomen dat de tank wel licht moet doorlaten. Hiervoor zijn speciale modellen beschikbaar, die vaak iets duurder zijn in de aanschaf. Bedenk je goed dat deze modellen meer onderhoud vergen dan de standaard types.

De beste watertanks

Ben je op zoek naar een watertank of heb je gewoon wat vragen? Bij Wijtmans Plastics vind je degelijke producten tegen aangename prijzen. Natuurlijk is de aanschaf van een watertank niet goedkoop, maar de tanks zijn duurzaam en gaan jaren mee. Je doet eenmalig een investering voor de toekomst. Neem eens een kijkje op hun website, http://www.wijtmansplastics.nl/kunststof-watertank/. Je vindt hier een compleet overzicht van alle modellen die het bedrijf verkoopt. Ook kun je een persoonlijke offerte laten opstellen, je betaalt nooit te veel! Surf vandaag nog naar bovenstaande site en koop jouw kunststof watertanks!


Comments are closed.