Forumplein

Acteerlessen volgen

Home  >>  Nieuws  >>  Acteerlessen volgen

12

aug

Heb jij wel eens in een toneelstuk gespeeld, bij je vereniging of op school, en is je dat goed bevallen? Dan is het de moeite waard om acteerlessen te nemen en eens uit te zoeken of je acteertalent hebt. Sommige mensen zijn na één keer toneelspelen zo enthousiast dat ze meteen besluiten dat ze professional op dit gebied willen worden, maar laten we eerlijk zijn, dat zit er natuurlijk maar voor een paar mensen in. Het is daarom verstandig om je eerst eens bij jou in de buurt bij een kunstencentrum of theatervereniging in te schrijven en daar wat acteerlessen te nemen. Je kunt dan meespelen in hun toneelstukken en zo eens ruiken aan wat het betekent om wat meer met acteren bezig te zijn. Er zal dan ook al snel duidelijk worden of jij enig talent hebt of juist helemaal niet. Blijk jij talent te hebben en heb jij zoveel plezier in het acteren dat je hier graag meer mee zou willen doen, dan is het de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een toneelschool waar je terecht kunt voor goede acteerlessen en meer uitdagende cursussen op dit gebied.

Acteerlessen bij Toneelhuis Amsterdam

Toneelhuis Amsterdam biedt diverse soorten acteerlessen aan en is daarom voor veel talenten een uitstekende keus. Zij hebben workshops voor beginners en voor meer gevorderde spelers, waardoor ieders talent er tot wasdom kan komen. Je kunt bij hen bijvoorbeeld kiezen voor:

  • introductieworkshop
  • workshop voor gevorderden
  • nachtgasten improvisatie
  • diverse vervolgtrajecten
  • vooropleiding theaterschool
  • toneelschool traject

Hun cursussen stellen je dus in staat om te kijken of jij talent hebt en om jouw talent te ontwikkelen, of je nu een beginner bent of al eerder workshops op dit gebied hebt gevolgd. Is het jouw droom om van het acteren jouw werk te maken, dan is het zeker de moeite waard om bij hen acteerlessen te nemen. Zij kunnen je namelijk goed voorbereiden op de HBO toneelopleidingen die er in Nederland zijn. Er zijn vier HBO instanties op dit gebied, namelijk de Toneelopleiding Utrecht, ATKA Amsterdamse theater en kleinkunstacademie, Toneelacademie Maastricht en Theaterschool Arnhem ARTEZ. Bij alle vier is het echter zo dat je een streng toelatingstraject zult moeten doorlopen om alleen al aangenomen te worden tot de opleiding. Als je de kans zo groot mogelijk wilt maken dat jij dit haalt, dan zijn acteerlessen bij Toneelhuis Amsterdam zeker geen overbodige luxe.

Hoog niveau

Een groot voordeel van Toneelhuis Amsterdam is dat het niveau er erg hoog ligt. Dat heeft te maken met een aantal zaken. In de eerste plaats is het zo dat al hun acteerlessen gegeven worden door professionele acteurs of opleiders van HBO scholen. Door de kwaliteiten van de docenten en de passie die zij voor hun vak hebben, zul jij een zeer gedegen opleiding kunnen krijgen. Daarbij is het ook nog eens zo dat niet alle workshops vrij toegankelijk zijn, voor bepaalde cursussen die zij aanbieden zul je eerst een selectieprocedure moeten doorstaan. Dat heeft tot gevolg dat er alleen echte talenten in deze groepen terecht komen, wat het niveau van de acteerlessen omhoog stuwt. Het tempo kan dan hoger gelegd worden en je kunt beter van elkaar leren. Deze factoren zorgen ervoor dat jij je zo optimaal mogelijk kunt ontwikkelen en dat je zeker weet dat er alles uit jou gehaald wordt wat er in zit. Natuurlijk garandeert dit voortraject niet dat jij daadwerkelijk toegelaten wordt tot een van de HBO opleidingen, maar de kans wordt er wel een stuk groter mee. Voor uitstekende acteerlessen van professionele docenten ben je bij Toneelhuis Amsterdam dus op de goede plek.


Comments are closed.