Forumplein

Acnetherapie

Home  >>  Mens en Gezondheid  >>  Acnetherapie

30

jul

Bijna iedereen krijgt tijdens zijn of haar leven wel eens te maken met acne. Heb jij hier heel erg last van, dan kan acnetherapie uitkomst bieden. Waardoor ontstaat deze huidaandoening nu eigenlijk? In de meeste gevallen spelen hormonale factoren hierbij een rol, zij beïnvloeden een proces dat voor chronische ontstekingen kan zorgen. Het talgkliersysteem in het haarzakje raakt hierbij ontstoken en dat zorgt voor het ontstaan van de pukkeltjes. Vaak wordt gedacht dat verkeerd eten of een slechte hygiëne ten grondslag liggen aan de pukkels, maar dat is dus niet het geval. Iemand die hier last van heeft, kan hier zelf vaak vrij weinig aan doen, behalve dan kiezen voor acnetherapie. Waar ontstaan de ontstekingen precies? Het meest bekend is acne natuurlijk vanwege het effect dat het op de gezichtshuid heeft, maar ook de hals en de nek zijn bekende plekken waar het voor kan komen. Daarnaast kan het zelfs zo zijn dat de schouders, de rug en de borst hier last van krijgen. Het kan zich dus echt over een groot deel van het lichaam verspreiden en dat is erg vervelend. Aan de ene kant omdat het er niet mooi uitziet, aan de andere kant omdat het voor jezelf ook gewoon vervelend aanvoelt. Gelukkig kan acnetherapie bij veel gevallen uitkomst bieden.

Verschillende soorten acnetherapie

Omdat iedere persoon anders is en acne verschillende oorzaken kan hebben of door combinaties van factoren kan ontstaan, ziet acnetherapie er ook voor iedereen weer anders uit. Er moet voor een effectieve behandeling altijd eerst gekeken worden naar de persoon die behandeld wil worden. Wat is in dit geval het beste plan van aanpak? Een van de mogelijkheden wat betreft acnetherapie is het behandelen middels een IPL apparaat. Hiermee worden flitsen van hoogenergetisch licht naar de huid gezonden, licht wat uit meerdere golflengtes bestaat. De huid absorbeert dit en dit leidt tot een verbeterde bloedtoevoer naar de talgkliertjes. Er ontstaat zo een omgeving die zuurstofrijk is en daar heeft de P. Acnes bacterie een hekel aan, die wordt op deze manier dan ook vernietigd. Een andere behandeling die plaats kan vinden, gebeurt door middel van LED. Er worden dan drie verschillende lichtgolven in één masker gebruikt, waardoor meerdere processen in de huid gestimuleerd worden. Dit proces is oorspronkelijk ontwikkeld door NASA, voor wondbehandeling in de ruimte. Het is ruim getest en een pijnvrije en veilige manier gebleken om van ongewenste pukkeltjes en bultjes af te komen. Acnetherapie kan er dus verschillend uitzien, maar heeft altijd hetzelfde doel.

Inci Huidtherapie

Kan iedereen die last heeft van deze pukkeltjes nu baat hebben bij acnetherapie? Zolang het om actieve acne gaat wel, littekens als gevolg hiervan zullen met de genoemde behandelingen niet verdwijnen. Wel kunnen deze behandeld worden middel microdermabrasie. Ook belangrijk om op te merken is dat hoe donkerder de huidkleur is, van nature of als gevolg van zonnen, hoe lastiger het is om resultaat te boeken. Natuurlijk zijn bovenstaande methodes niet de enige opties voor een acnetherapie, er zijn ook andere behandelingen mogelijk, die eventueel ook gecombineerd kunnen worden, zoals:

  • oppervlakkige of diepe reiniging van de huid
  • toepassen van fruitzuur
  • aanbrengen van vitamines en serums
  • inci-huidtherapie.nl

Dit kan in een kliniek gebeuren, maar ook thuis kun je hiermee aan de slag gaan. Bij Inci Huidtherapie kunnen zij jou adviseren over welke behandelingen voor jou de beste keuze zijn en zij kunnen jou ook behandelen. Ben jij er ook zo zat van om met acne rond te lopen en wil je er nu eindelijk wel eens echt vanaf komen? Ga dan voor acnetherapie naar Inci Huidtherapie, zij hebben ook voor jouw specifieke geval een geschikte behandeling!


Comments are closed.