Forumplein

Wil jij jouw plafond verven?

Home  >>  Ondernemers en Particulieren  >>  Wil jij jouw plafond verven?

Het plafond verven is een klusje waar je niet echt op zit te wachten. Het is lastig om hier goed bij te komen en daardoor ook om een mooi resultaat te behalen. Natuurlijk kun je een ladder gebruiken, maar deze moet je dan continu blijven verplaatsen. Het boven het hoofd werken is ook niet ideaal, je krijgt al snel een vermoeide arm en je zult de dag erna zeker spierpijn hebben. Wat dan te doen als jij je plafond verven wilt? Je kunt ervoor kiezen het te laten verven of spuiten door een specialistische schilder. Zo heb je er zelf het werk niet van en krijg je zeker een goed resultaat.

Waarom plafond verven?

Als mensen denken aan het opknappen van hun woning, dan denken ze vaak aan het leggen van een nieuwe vloer of het behangen of schilderen van de muren. Aan de plafonds wordt vaak weinig aandacht geschonken, terwijl het plafond verven toch echt veel meer effect kan hebben dan je denkt. Natuurlijk kijk je niet de hele dag omhoog, dus het is iets minder storend als daar een vlek zitten dan wanneer er op de muur een vlek zit. Toch moet je niet onderschatten hoeveel invloed plafonds  hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Dit zul je bijvoorbeeld merken als je kiest voor je plafond verven in een andere kleur dan het standaard wit. Dit geeft meteen een heel ander effect en de hele ruimte zal er meteen anders uit komen te zien. Een lelijke vlek of verkleuringen kunnen daarentegen ervoor zorgen dat de hele kamer er wat sjofel uitziet. Als jij je huis op wilt knappen, dan is het daarom ook zeker aan te raden een blik omhoog te werpen. Is het plafond verven misschien een goed idee?

Spuiten

Zoals hierboven al gezegd is dit niet een klusje waar de meeste mensen echt zin in hebben en daarom is het ook helemaal niet verkeerd om het plafond verven uit te besteden aan een schilder. Traditionele schilders zullen met een kwast of eventueel met een roller aan de slag gaan, maar bij schildersbedrijf Wandenplafondspuiten.nl kiezen ze liever voor het spuiten van plafonds. Dat heeft verschillende voordelen:

  • je krijgt geen aanzet van roller of kwast
  • je hoeft niet bang te zijn voor strepen
  • het gaat veel sneller

Als jij dus ook graag een strak en streeploos resultaat wilt, dan is het dus zeker de moeite waard om niet te kiezen voor je plafond verven, maar voor je plafond laten spuiten. Je hebt hierbij gewoon de keus uit allerlei soorten kleuren en ook uit verschillende glansgraden. Wil jij matglans of liever fluweelmat? Het is allemaal mogelijk. De verfspuit kan bovendien op verschillende ondergronden gebruikt worden, van glas tot structuur, dat maakt allemaal niet uit. Het resultaat zal altijd goed dekkend zijn en eventuele structuur blijft gewoon behouden. Ook als de plafondbalken zichtbaar zijn, kan deze techniek gewoon gebruikt worden. Wil jij je plafond verven en overweeg je het door deze schilder te laten spuiten voor een mooi resultaat? Vraag dan zeker eens naar de mogelijkheden die dit schildersbedrijf kan bieden.


Comments are closed.