Forumplein

Wat is HSP Coaching?

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Wat is HSP Coaching?

HSP-coaches helpen hooggevoelige mensen te navigeren, doelen en prioriteiten te stellen in het leven, belangrijke veranderingen aan te brengen, stress te verminderen, actieplannen te maken en meer. Maar hoe werkt coaching precies? Coaching is de kunst om mensen te laten groeien en hun potentieel te maximaliseren zonder hen te vertellen wat ze moeten doen. In een relatie met een coach kies je waar je aan wilt werken, stel je je eigen doelen en acties in, met andere woorden, je bent altijd de baas. Wat HSP Coaching aanbiedt, is een reeks professionele vaardigheden om je te helpen identificeren wat je echt wilt in het leven, actieplannen opstellen om die doelen te bereiken, allemaal in de context van je hooggevoeligheid. Je zou je kunnen afvragen, hoe is HSP Coaching anders dan therapie? Waar therapeuten advies geven op basis van hun eigen ervaring, helpen coaches je om volledig inzicht te krijgen in je eigen inzicht en vaardigheden. Het grootste obstakel voor onze dromen is niet weten wat te doen. Coaching geeft je het zelfvertrouwen om effectief je dromen te verwezenlijken! Therapeuten richten zich vaak op het verleden, maar coaching richt zich op het heden en de toekomst. Heb je het gevoel dat je een ​​deel van jezelf naar een nieuw niveau wilt brengen? Liaroma coacht hooggevoelige en gemotiveerde mensen die hun groei willen versnellen. Als de verandering die je voor ogen had eenvoudig was, had je het echter al gedaan. HSP Coaching is ook niet voor de dingen die je al alleen doet. Het is ook bedoeld voor het aanpakken van de uitdagingen die je tot het uiterste op de proef stellen, de doelen waarvoor een grote ondersteuning vereist is.

Wat kan HSP Coaching nog meer voor je betekenen?

Hoog gevoelige personen zijn een minderheid, slechts één op de vijf mensen is hooggevoelig. De meerderheid maakt de regels van de maatschappij, haar instellingen en werkplekken. Mensen met HSP verdraaien zich vaak in pretzels om zich te kunnen mengen in de wereld. De meesten hooggevoelige personen zijn hier ook goed in, maar verslijten zichzelf in het proces. HSP Coaching biedt iemand die jouw hooggevoeligheid begrijpt en jouw speciale vaardigheden waardeert. Uiteraard start HSP Coaching bij de herkenning van de waarde van hooggevoeligheid. Misschien wel het belangrijkste is een oprechte waardering van een authentiek HSP. Hoewel een effectieve HSP-coach niet erg gevoelig hoeft te zijn, is een diep bewustzijn van de eigenschap belangrijk. Denk je dat ook jij hooggevoelig bent? Hoog gevoelige personen hebben meestal volgende kwaliteiten:

 • creativiteit,
 • verbeelding,
 • empathie,
 • intuïtie,
 • reflectie,
 • wijsheid,
 • roeping,
 • het genereren van ideeën,
 • diepte,
 • waarneming,
 • focus,
 • passie,
 • betrokkenheid,
 • het vermogen om met weinig toezicht te werken,
 • en tenslotte, een grote zorg voor eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Ontdek je eigenwaarde en innerlijke kracht 

Hooggevoeligheid is een eigenschap, geen stoornis of disfunctie waarvan je moet genezen worden. Sommige bronnen van informatie slaan de positieve kanten van HSP over om onmiddellijk remedies voor de stress die je voelt te stellen. HSP Coaching ziet de voordelen van hooggevoelige mensen en de risico’s die het kan creëren in negatieve omstandigheden. In feite worden mensen met HSP omschreven als orchideeën. Waar paardenbloemen overal kunnen groeien, bloeien orchideeën waar de omstandigheden gunstiger zijn. Als volwassenen, moeten we mogelijk die voorwaarden opzoeken of creëren, omdat ze komen misschien niet automatisch naar je toekomen. Daarom biedt HSP Coaching een mogelijkheid om de vooringenomenheid tegen gevoeligheid te vervangen door erkenning van je unieke combinatie van vaardigheden. Het kan een enorme opluchting zijn om anderen te vinden die zien wat jij de wereld kunt aanbieden, en waarom jouw inbreng van grote waarde is. Contacteer Liaroma vandaag nog via de pagina www.liaroma.nl


Comments are closed.