Forumplein

Wat is de prijs van stroom per kWh zakelijk?

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Wat is de prijs van stroom per kWh zakelijk?

Heb jij thuis een mobiele airco? Laat je de lichten regelmatig aan? Met de komst van steeds meer geavanceerde apparaten neemt het stroomverbruik van mensen toe. Ook bedrijven gebruiken steeds meer stroom. De hoeveelheid stroom die bedrijven verbruiken is vaak een stuk hoger dan gezinnen. Dit komt omdat veel bedrijven grote panden hebben. In deze panden branden veel lichten, zijn vaak veel computers aanwezig en in productiehallen zijn veel elektrische machines. Het kan dan ook verstandig zijn om eens goed te kijken wat de prijs van stroom per kWh zakelijk is. Misschien valt er wel wat te besparen. In dit blog lees je hoe de prijs van stroom is opgebouwd en wat de prijs van stroom per kWh zakelijk is.

Waaruit is de prijs van stroom opgebouwd?

De prijs van stroom van stroom komt tot stand aan de hand van verschillende aspecten. Voordat we naar de prijs van stroom per kWh zakelijk kijken is het handig om te kijken uit welke aspecten deze prijs van stroom precies is opgebouwd. De prijs van stroom komt tot stand door:

  • kWh-prijs bij enkeltarief of het normaal-/daltarief
  • Vaste leveringskosten
  • Netbeheerkosten
  • Overheidsheffingen en btw

De hoeveelheidstroom dat een apparaat verbruikt wordt uitgedrukt in kilowattuur. Vandaar dat we zo ook spreken van een prijs van stroom per kWh zakelijk. Dit zijn variabele kosten die je moet betalen voor de hoeveelheid stroom die je gebruikt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om dit te bepalen aan de hand van een enkeltarief, normaaltarief of een daltarief. Wanneer je overdag meer stroom verbruik dan in de avond is het verstandiger om te kiezen voor een enkeltarief. Voor veel bedrijven is dit verstandig. De prijs van stroom per kWh zakelijk pakt dan het laagst uit. Het is ook mogelijk om voor een daltarief te kiezen. Wanneer je meer dan 45% stroom verbruikt in de avond, nacht of weekend is dit de voordeligste optie. Voor vrijwel alle bedrijven zal dit niet het geval zijn. Als je zowel overdag als in de avond veel (of weinig) stroom verbruikt is het verstandig om een normaaltarief te nemen. Naast de variabele kosten hebben energiemaatschappijen ook vaste leveringskosten. Dit zijn kosten die hoe dan ook worden gemaakt, ook als er helemaal geen stroom wordt verbruikt. Deze komen dus nog bovenop de prijs van stroom per kWh zakelijk. Naast deze kosten rekenen energiemaatschappijen ook netbeheerkosten. Dit zijn kosten die worden gerekend voor de aanleg en onderhoud van de kabels en leidingen. Hierbij zit ook de huurprijs van je meterkast inbegrepen. Als laatst is de overheid ook van grote invloed op de prijs van stroom. Aan de hand van overheidsheffingen en btw kan zij deze beïnvloeden.

Benieuwd naar de prijs van stroom per kWh zakelijk? Kijk eens op zakelijkeenergietarieven.nl

De prijs van stroom per kWh zakelijk is anders dan voor consumenten. Doordat veel bedrijven grotere hoeveelheden stroom gebruiken wijkt dit af. Ben jij benieuwt naar de prijs van stroom per kWh zakelijk? Kijk dan snel op zakelijkeenergietarieven.nl en ontvang onafhankelijk advies. Het is hier mogelijk om snel en gemakkelijk te vergelijken waardoor jij kan genieten van de scherpste zakelijke tarieven.


Comments are closed.