Forumplein

Wat betekent het als een mondkapje KN95 gecertificeerd is?

Home  >>  Mens en Gezondheid  >>  Wat betekent het als een mondkapje KN95 gecertificeerd is?

Het coronavirus is een overdraagbaar virus dat klachten vergelijkbaar met koorts kan veroorzaken. In sommige gevallen kan de ziekte ook een ernstige longontsteking veroorzaken waarbij mensen kunnen overlijden. Aangezien het virus overdraagbaar is en de capaciteit van ziekenhuizen maar beperkt is wordt geprobeerd om de besmetting van mens op mens zoveel mogelijk te beperken. Een mondkapje kan hier goed bij helpen en er wordt dan ook steeds meer geadviseerd om een mondkapje te dragen. Bij beschermingsmiddelen en mondkapjes kun je onderscheid maken tussen twee categorieën. Bescherming van buiten naar binnen en bescherming van binnen naar buiten. Een mondkapje dat KN95 gecertificeerd is een voorbeeld van een mondkapje dat bescherming biedt voor van buiten naar binnen. Bijvoorbeeld hulpverleners kunnen van dit mondkapje gebruiken maken om zelf niet besmet te raken. Ben je benieuwd naar de eigenschappen van een mondkapje dat KN95 gecertificeerd is en waarom het verstandig is om deze bij CBN vandaan te halen? Je leest het hier.

Wat zijn de eigenschappen van een mondkapje dat KN95 gecertificeerd is?

Er zijn meerdere soorten mondkapjes op de markt met allemaal verschillende eigenschappen. Ten eerste kun je dus onderscheid maken tussen mondkapjes die jezelf beschermen en mondkapjes die anderen beschermen. Een mondkapje dat KN95 gecertificeerd is valt dus onder de mondkapjes die jezelf beschermen tegen virussen en bacteriën van buitenaf. Bij deze maskers wordt onderscheidt gemaakt tussen N-maskers, KN-maskers en FFP-maskers. N-maskers zijn van Amerikaanse komaf, KN-maskers zijn van Chinese komaf en FFP-masker zijn van Europese komaf. Deze maskers hebben elk een eigen uitvoering met een bepaalde doorlatendheid. Een mondkapje dat KN95 gecertificeerd is komt dus uit China. Het mondkapje heeft de volgende eigenschappen:

  • Biedt bescherming tegen bacteriën en virussen
  • BFE van meer dan 98%
  • Is opvouwbaar

Een mondkapje dat KN95 gecertificeerd biedt bescherming tegen bacteriën en virussen. Dit mondkapje is dus goed te gebruiken als hulpmiddel ter bescherming van het coronavirus. Het mondkapje biedt bescherming tegen zowel vaste als vloeibare deeltjes en heeft dezelfde classificaties als het FFP2 mondkapje afkomstig uit Europa. Het mondkapje heeft een BFE – dit staat voor bacterial filtration efficiency – van meer dan 98% wat aangeeft wat de doorlatendheid is. Met betrekking tot het coronavirus is 94% de norm. Met een mondkapje dat KN95 gecertificeerd is zit je dus zeker goed. Een groot voordeel van het mondkapje is dat deze makkelijk te gebruiken is. Bovendien kun je het mondkapje opvouwen waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt.

Waarom is het verstandig om je mondkapje bij CBN vandaan te halen?

CBN staat voor Corona Bescherming Nederland en is een initiatief van MSS Defence. MSS Defence leverde van oorsprong volledig uitgeruste veldhospitalen en uitrusting voor combat medics maar levert sinds kort ook mondkapjes en mondmaskers. De mondkapjes zijn eenvoudig via de website te bestellen en in partijen van verschillende grootte. Op deze manier zijn gecertificeerde mondkapjes voor iedereen beschikbaar. Wanneer je nog op zoek bent naar een mondkapje dat KN95 gecertificeerd is kun je deze eenvoudig op onze website bestellen. Er zijn meerdere betalingsmogelijkheden en de mondkapjes worden thuis bezorgd. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze website: www.corona-besmetting-nederland.nl.


Comments are closed.