Forumplein

Waarom een haagbeuk kopen?

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Waarom een haagbeuk kopen?

Wil jij hagen planten bij huis, maar zijn de omstandigheden niet ideaal? Kies dan voor een haagbeuk kopen! Deze plant is zeer sterk en houdt zich goed in alle situaties, ook in barre omstandigheden en op een zeer natte grond. Ons Nederlandse klimaat is bovendien zeer geschikt voor deze soort, hij zal dan ook zeker goed groeien. Kies je voor een haagbeuk kopen, dan kies je voor een mooie groene afscheiding van je tuin, voor een haag die weinig verzorging heeft en die het toch goed zal doen, ook als de omstandigheden niet ideaal zijn.

Haagbeuk kopen voor mooie haag

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuin te vergroenen. Tegels gaan de tuin uit en plantjes er juist weer in. Dat is voor het klimaat een goede keus, want planten nemen water op en de wortels zorgen voor versteviging van de grond. Een haagbeuk kopen past daar heel goed bij. Kiezen voor het planten van hagen betekent dat jij je schutting weg kunt doen, terwijl je toch de nodige privacy in jouw tuin behoudt. Je wilt immers op je gemak in de zomer buiten kunnen zitten, zonder dat iedereen jou steeds ziet zitten. Een dichte haag kan jou deze privacy geven. Het voordeel van een haagbeuk kopen is ook dat je zo meer groen creëert. Het is bewezen dat meer groen in de omgeving een positief effect heeft op mensen, zij gaan hun omgeving hier meer door waarderen. Daar komt bij dat hagen ook voor veel dieren voordelen bieden. Ze zijn aan de onderkant niet helemaal afgesloten, waardoor diertjes er onderdoor kunnen lopen. Dat geeft egels bijvoorbeeld meer ruimte in de bebouwde kom. En tussen het blad en de takken vinden vogels en insecten schuilplaatsen. Een haagbeuk kopen en aanplanten levert dus eigenlijk alleen maar heel veel voordelen op.

Sterke plant

Er zijn verschillende planten die je kunt gebruiken voor het creëren van hagen, denk aan:

  • taxus
  • liguster
  • laurier

Mensen die kiezen voor een haagbeuk kopen, doen dit vaak om verschillende redenen. In de eerste plaats vanwege de vorm van het blad en de uitstraling van de plant. Dit is iets wat veel mensen aanspreekt. In de tweede plaats omdat het een sterke plant is. Haagbeuken kunnen tegen heel wisselende omstandigheden, het zijn robuuste planten die echt tegen een stootje kunnen. Het maakt ze bijvoorbeeld niet zoveel uit wat de ondergrond is waar ze in gepoot worden, wat ze bijvoorbeeld heel geschikt maakt voor op de klei of in natte gebieden. Kies je voor een haagbeuk kopen, dan weet je daardoor zeker dat je er lang plezier van zult hebben, zonder dat je er teveel werk van hebt. Natuurlijk moet je een keer snoeien, maar ander onderhoud hoef je niet echt uit te voeren. Dat maakt deze hagen ook heel geschikt voor mensen die geen groene vingers hebben. Wil jij hagen om bij jouw huis planten en wil je daarvoor een haagbeuk kopen? Dan kun je dit het beste rechtstreeks bij een kweker doen, zoals bij de kweker van hagen-planten.nl. Dan weet je zeker dat de kwaliteit van de plant optimaal is!


Comments are closed.