Forumplein

Vaker buiten zitten door windschermen

Home  >>  Woning en Tuin  >>  Vaker buiten zitten door windschermen

Zou jij ook graag wat vaker buiten willen zitten bij je eigen huis, maar komt dat er vaak niet van omdat het eigenlijk net te koud is? Dan kunnen windschermen een oplossing bieden. In Nederland is het zo dat de gemiddelde temperatuur niet zo heel hoog is en dat het daardoor op heel veel dagen niet heel comfortabel is om op het terras te gaan zitten. Maar dat heeft niet alleen te maken met een gebrek aan zon, want die schijnt vaak wel genoeg, al is de zonkracht hier lager dan in het zuidelijke deel van Europa. Wat het grootste probleem is, is de wind. Windschermen kunnen ervoor zorgen dat je toch vaker naar buiten kunt gaan. Want doordat ons land aan zee gelegen is, komt er zelfs op warmere dagen vaak een koele bries aangewaaid vanaf de zee. Een dergelijk briesje is op tropische dagen natuurlijk erg prettig, maar op andere dagen zorgt dit er voor dat het eigenlijk net te fris is om stil te zitten op een terrasstoel. Windschermen bieden de beschutting waar jij naar op zoek bent en zorgen er voor dat je ook op de iets minder warme dagen toch heerlijk beschut kunt zitten en kunt genieten van het lenteweer of herfstweer.

Verschillende soorten windschermen

Veel mensen weten wel dat windschermen een uitkomst kunnen bieden voor hun terras, maar toch hebben zij deze vaak niet. Waarom is dat nu zo? Dat heeft vaak te maken met het feit dat in Nederland de wind uit werkelijk iedere hoek kan waaien. Wil je er echt voor zorgen dat je overal buiten beschutting hebt, dan zul je dus het hele terrasgedeelte moeten ommuren met windschermen. Dat zien mensen vaak niet zitten en terecht, het beperkt je immers enorm in de mogelijkheden om je tuin en buitenruimte nog op een andere manier te gebruiken. Wat moet je dan doen, genoegen nemen met het feit dat je altijd last hebt van een koude wind? Nee, gelukkig niet. Naast vaststaande windschermen zijn er namelijk tegenwoordig ook verrijdbare verkrijgbaar. Door de wieltjes kun je deze op iedere gewenste plaats neerzetten en zo kun je dus overal genieten van beschutting. Het maakt dan niet uit wat die dag de windrichting is of waar jij graag in de tuin wilt zitten. Je rijdt de schermen er gewoon naar toe, zet ze op de rem en koppelt ze aan elkaar. Zo zit je altijd windvrij.

PreMonta biedt veel keus

Lijkt het jou voor jouw tuin of terras ook een ideale oplossing om windschermen te gebruiken en ben je op zoek naar een goede aanbieder van deze producten? Dan is PreMonta een uitstekende keus. Zij zijn een echte specialist op dit gebied en zij hebben voor iedere situatie een geschikt scherm in hun collectie. Soms heb je immers meer behoefte aan een vaststaand exemplaar, bijvoorbeeld als de wind altijd vanaf dezelfde kant om het huis komt waaien. Je kunt bij hen kiezen voor:

  • mobiele en vaste windschermen
  • luxe uitvoeringen of eenvoudige
  • verschillende breedtes, van klein tot groot

Een groot voordeel is daarnaast dat de profielen van hun schermen altijd gemaakt zijn van RVS of aluminium, wat niet alleen voor een lange levensduur zorgt, maar ook voor een mooie uitstraling. Ze zijn dus ook echt een aanwinst voor je tuin. Het veiligheidsglas zorgt er bovendien voor dat er nooit gevaarlijke situaties kunnen voorkomen als het glas onverhoopt mocht breken, bijvoorbeeld door een voetbal die er hard tegenaan geschoten wordt. Het mag dus duidelijk zijn dat het echt aan te raden is om naar deze specialist te gaan, PreMonta biedt gewoon de beste keus als het op windschermen aankomt.


Comments are closed.