Forumplein

Sta directer in het leven dankzij mindfulness in Amsterdam

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Sta directer in het leven dankzij mindfulness in Amsterdam

We zijn als mens heel vaak bezig met wat er achter ons ligt en wat er nog gaat komen. De geest en onze gevoelens klampen zich juist vaak vast aan verleden en toekomst en daardoor vergeten we het moment zelf. Mindfulness in Amsterdam helpt je om juist dat moment zelf weer vast te pakken. Dat klinkt heel abstract, maar het is eigenlijk heel logisch. Je leeft immers altijd in het hier en nu. Dat is in wezen de enige werkelijkheid die concreet bestaat. Het verleden bestond, maar bestaat zodra het verleden is alleen nog in je hoofd. De toekomst zal ooit veranderen in heden en verleden, maar zolang het toekomst is, is het niet reëel. Het is in die zin dan ook zonde om teveel van je tijd te besteden aan zaken die in wezen niet bestaan. Door je geest terug te halen naar het hier en nu, kun je bewuster in het leven komen te staan. Dat is echter niet iets wat je zelf zomaar even kunt realiseren. Daar is training voor nodig en daarom is er mindfulness in Amsterdam. Mindfulness in Amsterdam is een cursus die je helpt om je eigen gedachten, patronen, intuïties en gewoontes te bekijken van een soort afstand. Je kunt alles wat er in je lichaam gaande is als het ware bekijken als een soort stroom. Er vloeien gedachten door je hooft, emoties zorgen voor golfen in je lichaam en gebeurtenissen buiten je hebben daar invloed op. Het is verleidelijk om je te laten meeslepen door je gedachten. Dit resulteert dan bijvoorbeeld in piekeren. Gedachten over gemaakte fouten die constant op replay in je hoofd worden afgespeeld. Of zorgen over wat er nog komen gaat. Hetzelfde geldt voor je emoties. Sterke gevoelens kunnen zomaar met je gedachten aan de haal gaan. Via mindfulness in Amsterdam leer je juist om al deze gedachten en gevoelens en standaard patronen met een zekere afstand te bekijken. Je koppelt ze als het ware los en beschouwt ze met een zekere objectiviteit. Daardoor leer je ook om deze patronen in jezelf te analyseren. Daardoor krijg je er meer grip op, word je bewuster van jezelf en de vaak onbewuste motieven en kun je dus directer invloed uitoefenen op hoe je leeft. In plaats van dat je een speelbal bent van je eigen gevoelens en gedachten en in plaats van dat je constant uit het heden wordt weggetrokken naar het verleden of de toekomst, leer je met een bepaalde zekerheid als het ware te aarden in het heden met een mindfulness betreffende je eigen innerlijke leven.

Een cursus die verder gaat dan Mindfulness in Amsterdam

Bij Beyond Mindfulness leer je om nog net even iets verder te gaan dan de reguliere vorm van mindfulness. Mindfulness bereidt je als het ware voor op een traject dat nooit eindigt en met Beyond Mindfulness in Amsterdam kun je je intuïties als het ware nog verder aanscherpen.

Ontdek meer via beyondmindfulness.nl

Mocht je meer willen weten over Mindfulness in Amsterdam, dan kun je terecht op de website van beyondmindfulness.nl. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over: 

  • Mindfulness cursus
  • Mindfulness coach
  • Mindfulness retraite 


Comments are closed.