Forumplein

Serious Games in de zorg voor een andere mindset

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Serious Games in de zorg voor een andere mindset

Het veranderen van bestaande structuren is heel lastig, want mensen raken snel gewend aan bestaande structuren en als ze er eenmaal aan gewend zijn, dan kun je ze lastig een andere kant opsturen. Het is dan vaak ook niet een optie om medewerkers in de zorg van bovenaf te vertellen dat het anders moet. Een topdown aanpak werkt dus vaak niet, omdat je iemand wel kan vertellen dat zaken anders moeten, maar het is beter om die verandering gewoon te ervaren. Daarnaast is theorie slechts theorie. Zodra de medewerkers teruggaan naar de werkvloer, dan komen ze wederom terecht in de bestaande structuren en dan is het heel verleidelijk om gewoon weer op de oude voet verder te gaan. Het is heel gemakkelijk om een gewoonte aan te leren, maar het kost veel meer tijd om diezelfde gewoonte weer af te leren. Dus wat dat betreft kun je beter voor een andere aanpak kiezen. Dit verschilt natuurlijk ook weer per persoon. Oudere mensen zullen meer moeite hebben om van de gebaande paden af te wijken, helemaal als ze al vele jaren over die gebaande baden wandelen. Jongere medewerkers zullen er misschien minder moeite mee hebben. Als je mensen dus duidelijk wilt maken dat de zaken anders moeten, dan is het verstandig om de hele mindset te veranderen. Dit kun je het beste bereiken door mensen te laten zien en te laten ervaren hoe het ook kan. Een oude methode is namelijk ook lang niet altijd slecht, maar soms moet het gewoon anders. Zodra mensen inzien wat de voordelen zijn van die nieuwe methode, dan kunnen ze oude gewoontes veel makkelijker doorbreken. Serious games in de zorg zijn dan ook zeer geschikt om mensen te laten ervaren wat de effecten zijn van een andere structuur op de werkvloer. Serious Games in de zorg zijn dan ook letterlijk een soort spelsituaties waarin mensen leren om anders tegen dingen aan te kijken. In de zorg is het natuurlijk al lang zo dat men het anders wil. Er zijn teveel managers, te veel regels, te weinig zelfsturende teams, et cetera. Maar je kunt zoals gezegd niet zo maar even bepalen dat je minder regels hebt en dat je meer zelfsturende teams hebt. Dit moet ook allemaal geïmplementeerd worden en dat kost tijd. Als je echter kiest voor Serieus Games in de zorg, dan kan dit implementatieproces aanzienlijk worden versneld. Al doende leert men immers een stuk sneller en als het leerproces ook nog eens aantrekkelijk wordt gemaakt, dan is men ook veel sneller bereid om het geleerde in de praktijk te brengen.

De Serious games in de zorg van salsaparilla.nl

Mocht je inderdaad gebruik willen maken van Serious Games in de zorg, dan kun je terecht bij Salsaparilla. Onderwerpen die bijvoorbeeld al aan bod zijn gekomen als het gaat om Serious Games in de zorg zijn bijvoorbeeld:

  • Het verbeteren van de patiëntenstroom
  • Kortere verblijftijden realiseren en wachttijden verkleinen
  • Nieuwe producten invoeren
  • Omgaan met digitalisering binnen de branche
  • Creëren van veiligheidscultuur

Dit zijn enkele voorbeelden, maar het kan natuurlijk heel goed zo zijn dat je de Serious Games in de zorg ergens anders voor nodig hebt. Mocht je dus gebruik willen maken van Serious Games in de Zorg, dan kun je altijd even contact opnemen met salsaparilla.nl.

Vraag vrijblijvend een demo aan

Mocht je nieuwsgierig zijn naar Serious Games in het algemeen of Serious Games in de zorg, dan kun je via de site altijd meer informatie opvragen. Tevens kun je ook een demo bekijken. Dat geeft je direct een goede indruk van wat je mag verwachten. Lees meer..


Comments are closed.