Forumplein

OBD2

Home  >>  Auto's en Motoren  >>  OBD2

20

sep

OBD2

Comments off  Auto's en Motoren

OBD Warenhuis is de expert op het gebied van OBD2 uitleesappratuur. Hiermee leest u alle foutcodes uit van uw auto, onafhankelijk van welk merk het is. En heeft u een oudere auto? Dan is de kans groot dat deze het OBD1 protocol gebruikt, waarvoor u een speciaal OBD1 uitleesapparaat nodig heeft. Uiteraard vindt u deze ook in onze webshop, inclusief bijbehorende verloopkabels. Ook kunt u bij ons terecht voor andere uitleesapparatuur, waarmee u merk-specifieke foutcodes kunt uitlezen, die u vaak nog meer informatie bieden dan het OBD2 protocol. Daarnaast zijn ook specifieke onderdelen van uw auto vaak voorzien van hun eigen uitleesprotocol, waarvoor u bij ons ook de benodigde uitleesapparatuur kunt vinden. Ook vindt u bij ons OBD2 interfaces op dealerniveau , waarmee u op dealerniveau uw voertuigen uit kunt lezen en kunt programmeren. Voor de specialist is deze apparatuur onmisbaar. En zelfs draadloos uitlezen behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Wat voor auto u dus ook heeft, of u een hobbyist of specialist bent, bij OBD Warenhuis vindt u altijd de uitleesapparatuur die u nodig heeft.

Het OBD2 protocol

Het ODB2 protocol is een standaard manier om de foutcodes van uw auto uit te lezen. Met een uitleesapparaat leest u de foutcodes van uw auto uit, zodat u direct weet wat er mis is. Dit kan met simpele uitleesapparatuur, waarbij u alleen de foutcode af kunt lezen, of met geavanceerdere uitleesapparatuur die u kunt verbinden met uw laptop of computer. Bij de meeste merken is het wel zo dat het OBD2 protocol alleen foutcodes doorgeeft van de motor. Voor de overige systemen in uw auto heeft u vaak merk specifieke software nodig, waarmee u dan bijvoorbeeld de bandenspanning of oliedruk kunt aflezen. Per merk verschilt het dus hoeveel u kunt aflezen met OBD2 apparatuur. Met een eenvoudige OBD2 uitlezer kunt u dus alleen de foutcodes van het motormanagement uitlezen. Het voordeel van deze eenvoudige uitlezers is natuurlijk wel dat ze goedkoper zijn dan de geavanceerde oplossingen. Het is dus vaak een goede eerste stap om een OBD2 uitlezer te gebruiken, zodat u kunt zien wat er mis is met de motor.

Universele uitleesapparatuur

Wilt u meer te weten komen over uw motor dan is een universele uitlezer een goede optie. Het populairste merk bij OBD Warenhuis is zonder twijfel Autel, dat universele dekking biedt. Een Autel uitlezer kan veel automerken uitlezen, zodat de kans groot is dat u het probleem kunt diagnosticeren. Ook zijn deze uitlezers zeer geschikt voor een Apk-keuring, want u kunt alle benodigde gegevens zo uitlezen. De Autel apparatuur kan vrijwel alle data van uw auto uitlezen en beheren. Zo is het mogelijk om de gegevens van de motor, transmissie, ABS, airbags, startonderbreker, instrumentenpaneel, airco, stuurbekrachtiging, body en chassis uit te lezen. Ook is het mogelijk om verschillende systemen te resetten en te kalibreren. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw instellen van de service en olie intervallen, het openen en sluiten van de elektronische handrem en het kalibreren van de stuurhoeksensor. Op deze manier kunt u met een apparaat het onderhoud van de gehele auto uitvoeren. Ook is het mogelijk sommige Autel apparatuur te verbinden met de computer, zodat u ook op deze manier de gegevens kunt beheren en kunt opslaan. Een fantastisch merk dus voor iedereen die graag alles van zijn auto wil weten, of gewoon voor in de werkplaats. Maar https://obdwarenhuis.nl/ heeft nog veel meer andere uitleesapparatuur waar u uit kunt kiezen. Zowel merk-specifiek als universeel, bij ons kunt u altijd terecht. En heeft u vragen of komt u er even niet uit? Onze zeer ervaren klantenservice helpt u graag verder.


Comments are closed.