Forumplein

Letselschade kan verhaald worden

Home  >>  Juristen en Advocaten  >>  Letselschade kan verhaald worden

Helaas gebeurt het af en toe in uw leven dat u te maken krijgt met ongelukjes of ongevallen en in sommige gevallen zult u hierbij letselschade oplopen. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, helemaal als de schade permanent is en u moet leren leven met de gevolgen van het ongeluk. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat zij de veroorzaker van de schade aan kunnen klagen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als u buiten uw schuld om betrokken bent geraakt bij een verkeersongeluk en daarbij letselschade hebt opgelopen. Ook kunt u natuurlijk tijdens uw werk een ongeval krijgen en daarbij lichamelijk letsel oplopen. Of u loopt rustig op straat, u maakt even een avondwandeling en wordt dan plotseling gebeten door de hond van een voorbijganger. Allemaal uiteraard zeer vervelende zaken, die soms ernstige gevolgen voor uw gezondheid kunnen hebben. En dan is het ook nog mogelijk dat u schade lijdt als gevolg van een product dat u gekocht had. Helaas komen er af en toe gebrekkige producten op de markt die schade toe kunnen brengen. Fabrikanten proberen deze zo snel mogelijk terug te roepen, maar er gaat wel eens iets fout en dan kan er letselschade ontstaan. Fabrikanten of leveranciers kunnen hier dan aansprakelijk voor worden gesteld.

Letselschade verhalen bij veroorzaker

Letselschade is om verschillende redenen heel veel vervelend. In de eerste plaats natuurlijk omdat u te maken krijgt met lichamelijke ongemakken, die u voor korte of langere tijd belemmeren in uw dagelijks leven. Maar daarnaast is het natuurlijk ook zo dat u hierdoor financiële schade kunt lijden. Deze financiële schade kan verhaald worden op degene die de oorzaak is van uw letselschade. U kunt dan denken aan uw baas in het geval van een bedrijfsongeval, de bestuurder van de auto die u aangereden heeft of de baas van de hond die u gebeten heeft. Uiteraard hebt u zelf weinig kennis over welke vormen van schade nu wel of niet in aanmerking komen voor een claim en veel mensen vinden het ook lastig om zelf aan de slag te gaan met het indienen van een claim. Gelukkig kunt u daarbij professionele hulp krijgen van een advocaat. Er zijn advocaten die geheel gespecialiseerd zijn in letselschade en die precies weten welke gevallen van schade wel of niet te verhalen zijn en aan welk bedrag er dan gedacht moet worden. Zo kunt u in ieder geval financiële genoegdoening krijgen voor uw leed, wat het lichamelijke leed natuurlijk niet wegneemt.

Schakel deskundige advocaat in

Hebt u letselschade en wilt u dit verhalen op de veroorzaker? Via Juristenkantoor.nl kunt u in contact komen met advocaten van Brokking & Jessurun, die u kosteloos kunnen helpen. Is een ander namelijk verantwoordelijk voor uw ongeval, dan hoeft u zelf de kosten voor rechtsbijstand niet te betalen. Hoe gaat het proces van iemand aansprakelijk stellen nu in zijn werk? Het eerste wat er moet gebeuren is dat er beoordeeld wordt of u een zaak hebt of niet. Daarvoor vult u het contactformulier in of u neemt telefonisch contact met een van de juristen op om te laten beoordelen of de letselschade inderdaad op een ander te verhalen is. Is dat het geval, dan volgen er de volgende stappen:

  • de expert komt bij u thuis om de zaak helemaal met u door te nemen
  • de veroorzaker wordt door de jurist aansprakelijk gesteld
  • medische informatie die nodig is om de zaak te ondersteunen wordt opgevraagd
  • de geleden schade wordt berekend om een goede claim in te kunnen dienen
  • de slotuitkering wordt vastgesteld en het afwikkelingsvoorstel verstuurd

Met hulp van goede advocaten kunt u dus kosteloos uw letselschade op de tegenpartij verhalen.


Comments are closed.