Forumplein

Leer verschillende tiltechnieken om blessures te voorkomen

Home  >>  Mens en Gezondheid  >>  Leer verschillende tiltechnieken om blessures te voorkomen

step - TiltechniekenIs er bij uw bedrijf veel sprake van rugklachten of ander fysiek letsel? Moet er veel worden getild en hebt u het idee dat het weleens daardoor wordt veroorzaakt? Kijkt u dan even op de website van STEP: step.nl. Wij zijn een organisatie die probeert om de ergonomie binnen bedrijven te bevorderen. Dit is de wetenschap die zich bezighoudt met de verhoudingen tussen de mens en zijn omgeving. Wellicht hebt u heel wat aan de tiltechnieken die we u en uw personeel kunnen leren. Want veel mensen tillen verkeerd. Ze tillen bijvoorbeeld vanuit hun onderrug of alleen vanuit hun schouders. Op de langere termijn kan dit tot chronische gewrichts- en spierklachten leiden. Maar ook kunnen er acute rugklachten ontstaan. Mensen kunnen “door hun rug gaan” of zelfs een hernia oplopen als ze verkeerde tiltechnieken hanteren. U wilt uw personeel tegen henzelf in bescherming nemen en u wilt uiteraard op zorgkosten besparen. Ook al is uw motivatie tweeledig, uw collega’s hebben vast en zeker erg veel baat bij onze tiltechnieken. Dus neemt u eens contact met ons op. We werken landelijk en kunnen naar uw bedrijf reizen om tiltechnieken te trainen. Wilt u liever naar ons toe komen of wilt u individuele lessen aanvragen? Bij ons is het allemaal mogelijk. Vult u daarom na het lezen van deze tekst het online contactformulier in, dan kan de training niet snel genoeg van start gaan.

Met deze tiltechnieken ontlast u uw gewrichten

De rug is een belangrijk onderdeel van de mens. Vrijwel al uw zenuwen lopen door uw ruggengraat en zonder deze graat zou de mens niet rechtop kunnen staan. Als u jarenlang verkeerd hebt getild dan slijt uw rug sneller dan gewoonlijk met alle gevolgen van dien. U moet misschien lang bij de fysiotherapeut revalideren voordat u uw werk weer kunt uitvoeren. En dan is het nog maar de vraag of u ooit nog 100 procent aan het werk kunt. Daarom is het veel verstandiger om proactief te werk te gaan. Voorkom dit soort ernstige letsel en leer tiltechnieken om uw rug te ontlasten. Het verleden heeft uitgemaakt dat ziekteverzuim daalt met maar liefst 30 procent bij bedrijven die tiltechnieken hebben geleerd bij STEP. En daar zijn we behoorlijk trots op. Bent u benieuwd wat de klachten binnen uw bedrijf zijn? Dan kunt u de online checklist invullen. Vult u in wat uw klachten zijn en wat de meest voorkomende klachten bij uw personeel zijn. Op basis van deze lijst kunnen we haarscherp inzien waar het fout gaat en welke tiltechnieken belangrijk zijn om te gebruiken binnen uw bedrijf.

We geven cursussen door het hele land

De tiltechnieken die u bij ons kunt leren zijn zeker niet de enige technieken. In principe kunnen we u op alle fronten binnen de ergonomie helpen. We kunnen u bijvoorbeeld adviseren over:

  • De veiligheid binnen uw bedrijf.
  • De aankoop van ergonomische meubels en kantooraccessoires.
  • Het voorkomen van fysieke klachten. Het aanleren van tiltechnieken kan naast uw rug ook heilzaam zijn voor uw knieën, heupen, handen, schouders en vele andere gewrichten.

Leest u eens een aantal referenties of testimonials door op de website en volg het nieuws over ons bedrijf. We blijven continu de tiltechnieken verbeteren want er wordt door onderzoekers binnen de ergonomie nog altijd veel onderzoek gedaan. We beheersen als eerste deze technieken zodat we ze snel met u kunnen delen. Neemt u bij vragen even contact met ons op! We zijn telefonisch bereikbaar en uiteraard ook via de mail. Wilt u graag langskomen omdat u liever een persoonlijk gesprek aangaat? Bezoek ons dan op afspraak in Hengelo.


Comments are closed.