Forumplein

Kies jij voor de elektrische fiets?

Home  >>  Auto's en Motoren  >>  Kies jij voor de elektrische fiets?

Als Nederlanders leren we al jong dat fietsen gezond is en dat geldt voor zowel de gewone als de elektrische fiets! Veel mensen krijgen veel te weinig beweging en het is een goed idee om daar verandering in te brengen door al fietsend daarheen te gaan waar jij naar toe moet gaan. Ook al doe je dit met ondersteuning van een accu. Want ook dan kom je immers in beweging, je hoeft je alleen iets minder hard in te spannen op een elektrische fiets. Maar dat het beter voor je gezondheid is dan in de auto rijden, dat is een ding dat zeker is.

Alternatief voor andere vormen van vervoer

Ondanks dat we als Nederlanders opgroeien met fietsen, stoppen velen hier toch mee zodra ze hun rijbewijs halen. Dat is niet verwonderlijk, de afstanden die afgelegd moeten worden naar universiteit, hogeschool en werk zijn vaak gewoon verder dan het geval was toen je nog op de middelbare school zat. Met de opkomst van de elektrische fiets zien we hier echter verandering in komen. Hiermee leg je gemakkelijker ook wat langere afstanden af en je haalt bovendien ook een hogere snelheid dan wanneer je gewoon fietst. Opeens lijken die kilometers naar het werk dan zo ver niet meer. En ook een ritje naar het station is op deze manier geen enkel probleem. Je parkeert je elektrische fiets veilig in een fietsbox en aan het eind van de werkdag ga je vanaf het station fietsend weer naar huis. Doordat de accu’s steeds sterker worden, kunnen de e-bikes zonder problemen voor steeds langere afstanden ingezet worden en zo vormen ze een goed alternatief voor andere vormen van vervoer. Als je nog geen elektrische fiets hebt, dan is het dus zeker een goed idee om eens na te denken over de aanschaf hiervan. Ook jij kunt hier zeker baat bij hebben!

Voordelen elektrische fiets

Maar als je al een auto bij huis hebt staan, waarom zou je dan kiezen voor fietsen? In de eerste plaats dus omdat je op deze manier wat extra beweging krijgt. Ook al hoef je op de elektrische fiets zelf minder inspanning te leveren, je beweegt toch en dat is goed voor je gezondheid. Bovendien breng je zo wat extra tijd in de buitenlucht door, wat voor je gezondheid ook niet verkeerd is. Je fietstochtje naar huis geeft je daarnaast de kans om je hoofd even leeg te maken en je gedachten aan het werk achter je te laten. Een elektrische fiets is daarnaast ook voordeliger dan autorijden, je hebt dan immers geen benzinekosten, alleen wat stroomkosten voor het opladen van de accu. En daarnaast zijn er nog wat voordelen te noemen:

  • je voorkomt uitstoot van stinkende uitlaatgassen
  • je verbruikt tijdens het rijden geen fossiele brandstoffen
  • je neemt geen parkeerplek in
  • je vermindert de filedruk een klein beetje

Al met al genoeg redenen om te overwegen eens wat vaker te fietsen! Heb jij nog geen elektrische fiets? Kijk dan eens bij Fast & Furious Scooters. Zij bieden een ruime keus in merken en modellen en geven jou naast koop ook de optie van lease!

Lees meer…


Comments are closed.