Forumplein

Is een legionella filter douchekop nodig in jouw huis?

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Is een legionella filter douchekop nodig in jouw huis?

Wist je dat het in sommige gevallen nodig kan zijn om een legionella filter douchekop thuis te installeren? We hebben het dan voornamelijk over vrij oude woningen, waarbij de leidingen meer dan 30 jaar geleden zijn aangelegd. Zo’n legionella filter douchekop (bijvoorbeeld via legionelladouchekoppen.nl) zorgt ervoor dat deze bacterie tijdens het douchen wordt tegengehouden en dat je hem dus niet in het water hebt zitten. Dit is bij nieuwe woningen niet nodig, maar bij hele oude woningen vaak wel, al is het maar om het zekere voor het onzekere te neen. Als je er met twee mensen woont die gebruik maken van meerdere douches bijvoorbeeld, dan kan het water in zo’n badkamer best lang stil blijven staan. Om te voorkomen dat je onverhoopt als gevolg daarvan een legionellabesmetting oploopt kun je het beste een legionella filter douchekop installeren. Dit is heel erg makkelijk. Je kunt de douchekop kant en klaar bestellen en monteert hem gewoon in de douche net zoals je een normale douchekop zou monteren, oftewel je schroeft hem aan de doucheslang. Dit is heel erg makkelijk, maar er zit uiteraard ook een handleiding bij over hoe je dit doet.

De voordelen van een legionella filter douchekop

Het fijne aan zo’n legionella filter douchekop is dat je absolute zekerheid hebt dat je de bacterie in de douche elimineert. Daarmee voorkom je dat mensen besmet raken en de zogeheten veteranenziekte oplopen. Dit is een hele ernstige ziekte die zelfs een dodelijke afloop kan hebben. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen, en een legionella filter douchekop is een makkelijke manier waarop je dat kunt doen. In bovenstaande webshop kun je diverse producten kopen om de kans op besmetting met legionella in je huis tot een minimum te beperken, zoals:

  • Een legionella filter douchekop
  • Een legionella filter doucheslang
  • Een legionella veilige kraanfilter
  • Een legionella filter knijpdouche

Als je een heel oud huis hebt en je twijfelt welke van deze producten je nodig hebt dan kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice. Ze vertellen je dan graag hoe je jouw huis legionella-vrij kunt maken en waarom bepaalde producten wel of niet nodig zijn in jouw geval. Ook kun je ze uiteraard contacteren voor hulp of tips bij het monteren van al deze anti-legionella producten.

De symptomen van een legionellabesmetting

Als je denkt symptomen van een legionellabesmetting te hebben (oftewel, van legionellose) dan kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met een arts. De symptomen lijken erg op griep, maar als het erger wordt dan kun je last krijgen van je longen. Er ontstaat vaak een longontsteking, dus als je veel hoest en je hebt daarnaast symptomen van griep dan zou het legionellose kunnen zijn. Mits je natuurlijk in aanraking bent geweest met water wat een poosje stil heeft gestaan, hoewel dat niet altijd goed te controleren is. Als je thuis een legionella filter douchekop hebt geïnstalleerd dan weet je in ieder geval zeker dat je daar volledig veilig kunt douchen, en dat kuchje in combinatie met koorts in ieder geval geen legionellose kan zijn, en dat doucht wel zo prettig. 


Comments are closed.