Forumplein

Hoe haal je je klein vaarbewijs 1 en 2?

Home  >>  Vakantie en Recreatie  >>  Hoe haal je je klein vaarbewijs 1 en 2?

Je wilt graag een bootje kunnen besturen en daar ook officieel voor bevoegd zijn, in dat geval heb je een klein vaarbewijs 1 en 2 nodig. Om dit certificaat te halen hoef je helemaal niet perse naar een cursus toe of daadwerkelijk ergens lessen te gaan volgen. Dit kun je namelijk ook prima online behalen. Via Watersportcursussen.nl vind je de online cursussen voor het halen van vaarbewijzen. Je hebt daarin drie opties, namelijk:

  • Online cursus Klein Vaarbewijs 1
  • Online cursus Klein Vaarbewijs 2
  • Online cursus Klein Vaarbewijs 1 en 2 tegelijk

Het spreekt voor zich dat wanneer je sowieso al van plan bent beide vaarbewijzen te halen je het beste kunt kiezen voor de derde optie. Wanneer je beide vaarbewijzen namelijk tegelijkertijd haalt is het goedkoper dan wanneer je het apart zou doen. In plaats van 2 x €69 betaal je dan 1 x €99 voor je klein vaarbewijs 1 en 2 samen. En nog steeds kun je beide cursussen volledig online volgen. Bij Watersportcursussen.nl geven ze zelfs 100% slaaggarantie af, zoveel vertrouwen hebben ze in hun cursussen. Overigens kun je in hun webshop (waar je de cursus klein vaarbewijs 1 en 2 kunt aanschaffen) ook enkel de boeken die horen bij de betreffende cursus kopen. Dit is super handig voor wie ergens in het verleden al de cursussen heeft gedaan (inclusief diploma) maar zijn/haar kennis wat wil bijspijkeren. Je hoeft natuurlijk niet opnieuw de hele cursus door te lopen, maar het is genoeg om enkel het cursusboek te kopen. Daarmee kun je zelf opzoeken welke informatie je vergeten was, en hoe het ook alweer zat met bepaalde wetten en regels met betrekking tot varen.

Cursus klein vaarbewijs 1 en 2 met examentraining

Bij de cursussen van Watersportcursussen.nl zit een hele handige examentraining inbegrepen. Deze is bedoeld om jouw kennis met betrekking tot Hoe haal je je klein vaarbewijs 1 en 2?de te leren stof te testen en te zien of je al klaar bent voor het examen. De examentraining laat je achteraf zien op welke onderdelen je laag scoorde, waardoor je weet wat je nog extra moet studeren. Mede door deze handige examentraining is de cursus klein vaarbewijs 1 en 2 van Watersportcursussen.nl zo populair. Niet voor niets geven ze een 100% slaaggarantie af. Als je namelijk af en toe van tevoren de examentraining doet dan weet je precies welke informatie je nog miste en wat je nog moet bijspijkeren voordat je het daadwerkelijke examen gaat afnemen. 

Het verschil tussen de vaarbewijzen

Veel mensen vragen zich af wat nu eigenlijk het verschil is tussen het klein vaarbewijs 1 en 2. Het grootste verschil zit hem in de grootte van de te bevaren wateren. Voor rivieren, kanalen en meren heb je bijvoorbeeld voldoende aan het halen van Klein Vaarbewijs 1, maar als je op grote binnenwateren zoals het Ijsselmeer, Markermeer, de Waddenzee of Oosterschelde wilt varen heb je echt het Klein Vaarbewijs 2 nodig. Je krijgt daar immers te maken met grotere schepen die je pad kruisen en er gelden wat meer regels dan bij het varen op kleine wateren. Als je niet zeker bent of je in de toekomst ook op deze grotere binnenwateren wilt varen zou ik je aanraden je klein vaarbewijs 1 en 2 gewoon tegelijk te halen. Dan ben je er in één klap vanaf en bespaar je bovendien geld. Gelukkig is het halen van je vaarbewijzen überhaupt niet duur, en de kleine investering dus meer dan waard. 


Comments are closed.