Forumplein

Het vorstvrij houden van de oprit met opritverwarming

Home  >>  Woning en Tuin  >>  Het vorstvrij houden van de oprit met opritverwarming

Iedereen is we bekend met het fenomeen vloerverwarming. Dit is verwarming onder de vloer van je woning. Het kan bijvoorbeeld onder een laminaatvloer geïnstalleerd worden. Voordeel is dat je voeten altijd warm zijn én dat de warmte mooie egaal verspreid wordt door het hele huis. Zonder vloerverwarming is het in het huis vaak wel warm, maar toch kunnen je voeten ijskoud aanvoelen. Dit is ook niet zo gek, want alle warmte van de radiatoren gaat omhoog en de vloer blijft dus gewoon koud. De vloer is dan ook het laatste wat eventueel opwarmt. Buiten is dit niet anders. Als je te maken hebt met koude temperaturen, dan zie je in de ochtend bijvoorbeeld dat het gras nog bevroren is. Het wordt helemaal een drama als het gaan sneeuwen of ijzelen. Wegen bevriezen en worden spekglad. Gelukkig strooit de gemeente altijd zout op de openbare wegen. Maar in kleine buurten moet je vaak gewoon door de sneeuw rijden en natuurlijk wordt je eigen oprit ook niet met zout bestrooid. Dat moet je gewoon zelf doen. Maar zout strooien is een beetje een vorm van water naar de zee dragen. Als je vandaag zout strooit, dan kun je morgen opnieuw aan de slag. Als er een dikke laag sneeuw valt, dan heeft zout uiteraard weinig effect. Om je oprit toch altijd vorstvrij te houden kun je daarom het beste kiezen voor opritverwarming. Met opritverwarming kun je de oprit ten alle tijd volledig vorstvrij houden. En het mooie is dat je er zelf niets voor hoeft te doen. Je moet uiteraard wel zorgen dat er opritverwarming geplaatst wordt, maar zodra dat is geregeld heb je geen omkijken meer naar het vorstvrij houden van de oprit. Dus geen gedoe meer met het ruimen van sneeuw of het strooien van zout. En je hebt dus ook geen gladde oprit meer door ijzel. Gladheid is vaak iets waar je te laat achter komt. Als je niet weet dat het heeft geijzeld, dan rijdt je zomaar nietsvermoedend je oprit af. Het risico is dat je auto dan begint te glijden. Met opritverwarming heb je daar dus nooit meer last van. De oprit is met opritverwarming altijd vrij van sneeuw en ijzel.

Een opritverwarming om automatisch je oprit vorstvrij te houden

Zoals gezegd heb je na het aanbrengen van de opritverwarming zelf nergens omkijken meer naar. De vraag is natuurlijk hoe dat kan. Iemand moet die opritverwarming toch aanzetten? Dat is niet het geval. Je kunt de opritverwarming aanbrengen onder bijvoorbeeld klinkers, beton of asfalt. De opritverwarming wordt samen met sensoren onder de oprit aangebracht. Deze sensoren registeren de temperatuur en de luchtvochtigheid. Op basis van de binnenkomende data zal de opritverwarming automatisch aangaan om je oprit ten alle tijd vorstvrij te houden. Je kunt de instellingen zelf overigens wel gewoon wijzigen. Mocht je willen dat de opritverwarming eerder aan gaat, dan kun je de parameters wijzigen via de schakelkast. Mocht je in de winter twee weken op vakantie gaan, dan zou je er voor kunnen kiezen om de opritverwarming uit te zetten. Het is in principe niet nodig om de oprit vorstvrij te houden als je geen gebruik maakt van de oprit.

Bestel opritverwarming via electriccomfort.nl

Het enige wat je nog moet weten is waar je terecht kunt voor opritverwarming. Als je je oprit vorstvrij wilt houden, kom dan snel langs op de website van electriccomfort.nl. Hier vind je alle informatie over het vorstvrij houden van de oprit via opritverwarming. Natuurlijk heb je te maken met enkele voordelen als je bestelt bij Electric Comfort zoals:

  • Afspraak is afspraak
  • 24-uursservice
  • Gegarandeerde kwaliteit producten.

Comments are closed.