Forumplein

Heb jij hulp bij schulden nodig?

Home  >>  Coaching en Workshops  >>  Heb jij hulp bij schulden nodig?

Heb jij moeite met het verwerken van je financiën of heb je een tekort aan geld? Dan kun je wel wat hulp bij schulden gebruiken. Hoe eerder jij hulp inschakelt, hoe beter het is. Dan kunnen er vroeg stappen gezet worden om te voorkomen dat er grotere problemen ontstaan. Het kan misschien spannend zijn om deze stap te zetten, maar het is niet iets om je voor te schamen dat je hulp bij schulden nodig hebt. Niet iedereen is nu eenmaal goed met financiën en het is niet vreemd om dat te erkennen en iemand in te schakelen die jou kan helpen.

Heb jij hulp bij schulden nodig?

Wanneer inschakelen?

Je vraagt je misschien af wanneer het nu verstandig is om hulp bij schulden in te schakelen. Het beste kun je dit doen voordat je echt een schuld opgebouwd hebt, dus op het moment dat jij ziet dat je bankrekeningen wel erg leeg beginnen te lopen en je niet weet wat je nu moet doen. Door op tijd een hulpvraag te doen, kun je voorkomen dat je een schuld opbouwt. Door middel van budgetbeheer en hulp bij het creëren van overzicht in je financiën kun je ervoor zorgen dat jij niet serieus in de problemen komt. Ben jij dit stadium al voorbij en heb je al wel een schuld opgebouwd? Dan heb je zeker hulp bij schulden nodig. Iemand kan jouw financiën dan van jou overnemen, contact leggen met schuldeisers om tot een oplossing te komen en afspraken over aflossingen voor jou maken. Op die manier komt er overzicht in en krijg je een weg uit jouw problematische schuld. Zoals gezegd, schaam je niet als jij hiermee te maken hebt, maar schakel vooral hulptroepen in! Een oplossing is altijd mogelijk en met goede hulp bij schulden zal het jou zeker lukken om schuldvrij te worden.

Hulp bij schulden in regio Rotterdam

In heel Nederland zijn er mensen die moeite hebben met hun financiën en dus ook in de regio Rotterdam. Woon jij in dit gebied en heb jij hulp bij schulden nodig? Dan kun je contact opnemen met Op Orde Bewindvoering. Je kunt dit doen als:

  • jij geen overzicht meer hebt in je financiën en hier hulp bij nodig hebt
  • jij zelf een problematische schuld hebt opgebouwd
  • je een begeleider zoekt voor iemand anders, die zelf niet meer in staat is de eigen financiën te regelen

Bij het eerste punt kunnen zij jou helpen met budgetbeheer. Dit houdt niet alleen in dat zij een plan voor jou opstellen, inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten, maar ook dat zij betalingen voor jou kunnen doen. Zo kunnen zij voorkomen dat jij schulden opbouwt. Heb jij al een problematische schuld? Dan heb je hulp bij schulden in de vorm van bewindvoering nodig. In dat geval regelen zij voor jou aflossingsregelingen met jouw schuldeisers en zij nemen jouw financiën volledig over. Bewindvoering is ook mogelijk als iemand zelf niet meer de financiën kan regelen, bijvoorbeeld vanwege dementie. Als jij mentor of familielid van iemand bent voor wie dit geldt, dan kun je Op Orde Bewindvoering ook inschakelen. Het gaat dan dus niet om hulp bij schulden, maar om het overnemen van financiële verantwoordelijkheden, zodat je zeker weet dat dit goed gebeurt.


Comments are closed.