Forumplein

Een woonboerderij kopen in Overijssel + Gelderland

Home  >>  Bedrijven en Bedrijfsleven  >>  Een woonboerderij kopen in Overijssel + Gelderland

Mensen die willen verhuizen naar het platteland geef ik geen ongelijk. In de stad wonen heeft zo zijn charme, maar de ruimte en rust van het platteland zijn werkelijk onbetaalbaar voor wie houdt van de natuur. De Boerderijmakelaar.nl doet dan ook al jarenlang goede zaken met zijn diensten voor mensen die van plan zijn een woonboerderij te kopen in Overijssel of Gelderland. Deze twee provincies bevinden zich centraal in Nederland. Om die reden zijn ze zo populair onder mensen die naar het platteland willen verhuizen. De natuur is er net zo mooi als in de Noordelijke provincies zoals Groningen en Friesland, maar door de centrale ligging rijd je veel gemakkelijker naar de rest van Nederland toe. Je woont nu eenmaal minder in een uithoek in het midden van Nederland, vandaar dat veel mensen ervoor kiezen die woonboerderij te kopen in Overijssel of Gelderland. De Boerderijmakelaar merkt dit ook elke dag opnieuw. Deze twee provincies zijn erg populair als het gaat om aankopen van boerderijen en knusse huisjes in de natuur. Niet voor niets hebben ze zich gespecialiseerd in dit gebied en weten ze bovendien alles van het aankoopproces van dat soort authentieke woningen. Een boerderij kopen is namelijk niet hetzelfde als een huisje in het centrum de stad, of een nieuwbouwwoning in een woonwijk kopen. Omdat boerderijen vaak zeer oud zijn, zijn er veel meer zaken waar je rekening mee dient te houden. 

Het proces van een woonboerderij kopen in Overijssel + Gelderland

Als je een nieuwbouwwoning koopt kun je ervan uitgaan dat het huis zich in perfecte staat bevindt. Alles werkt zoals het hoort, er zijn geen verborgen lekkages, en de gebruikte materialen zijn allemaal nieuw. Bij een woonboerderij kopen in Overijssel + Gelderland kun je echter op zaken stuiten waar je geen rekening mee had gehouden. Doordat de huizen vaak al erg oud zijn kunnen er allerlei verborgen gebreken zijn, die zo op het oog niet opvallen. Precies om die reden kun je het beste de experts van De Boerderijmakelaar inschakelen. Zij weten namelijk precies waar ze op moeten letten als je een woonboerderij wilt kopen in Overijssel of Gelderland. Ze brengen je op de hoogte van eventuele gebreken en zaken die je (op korte termijn) zult moeten opknappen, en geven je bovendien advies in hoeveel geld zij vinden dat het huis waard is, zodat je niet teveel uitgeeft. 

Waarom de Boerderijmakelaar inschakelen?

Een woonboerderij kopen in Overijssel, Gelderland of andere provincie in Nederland is een proces dat extra aandacht en oog voor detail vereist. Waarom kun je daarvoor de hulp van De Boerderijmakelaar gebruiken?

  • Ze weten alles van de Rood voor Rood-regeling.
  • Ze kunnen je inlichten over de agrarische bestemming en milieuvergunning.
  • Ze weten op welke (eventueel verborgen) gebreken ze moeten letten.
  • Ze taxeren de boerderij voor jou.
  • Het taxatierapport verschaft u inzicht in de conditie van het gebouw.

Kortom, het is beter om niet op eigen houtje een woonboerderij in Overijssel + Gelderland te kopen. Dit is een vrij specialistisch aankoopproces, en u kunt hier het beste de de hulp van Boerderijmakelaar inschakelen zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. 


Comments are closed.