Forumplein

Een toegankelijke muziek workshop voor iedereen

Home  >>  Coaching en Workshops  >>  Een toegankelijke muziek workshop voor iedereen

Muziek en onderwijs: een waardevolle combinatie waarvan veel geleerd kan worden. Ongeacht welke leeftijd, door middel van muzikale methodes kan iedereen sneller en beter leren. Ook de muzikale achtergrond maakt niet uit; iedereen kan iets opsteken van muzikaal onderwijs. Een muziek workshop is in het bijzonder geschikt als leervorm. Workshops zijn de ideale manier om voor het eerst kennis te maken met een vaardigheid of onderwerp. Een muziek workshop kan echter ook prima op maat gemaakt worden voor gevorderden en andere niveaus. Bij Edutones wordt eraan gewerkt om workshops toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht de leeftijd en het niveau. Voor zowel Nederland, Duitsland als België worden er cursussen verzorgd voor iedere geïnteresseerde. Zo kan een muziek workshop onder andere aangevraagd worden voor:

  • Basisscholen
  • Middelbare scholen
  • Festivals
  • Mediaopleidingen

Overal waar onderwezen wordt, kan ook een muziek workshop zeer nuttig en inspirerend zijn. Het mooie van muziek is het feit dat het overal inzetbaar is. Doordat er zoveel verschillende genres bestaan, is er voor iedere gelegenheid wel een goede optie te vinden. Edutones weet voor iedereen een gepaste training samen te stellen met muzikale onderdelen. Er is volledig ruimte voor persoonlijke wensen en voorkeuren dankzij de flexibele aanpak van het bedrijf.

Vrije invulling van een muziek workshop

Een muziek workshop kan zo vrij ingevuld worden als men maar wil. Muzikale cursussen zijn juist zo leerzaam en leuk vanwege de vele mogelijkheden die ze bieden. Er kan gebruikgemaakt worden van allerlei verschillende muziekgenres en instrumenten. Ook kunnen workshops gecombineerd worden met dans en andere creatieve uitdrukkingen. De focus kan liggen op muziek schrijven, muziek spelen of iets creëren dat mooi samengaat met het muzikale stuk. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden oneindig. Een muziek workshop van Edutones kan ook erg flexibel samengesteld worden. Samen met de klant wordt er open besproken wat de wensen zijn en wat er allemaal mogelijk is. Er wordt uiteraard per project gekeken wat het best past bij de doelgroep en de gelegenheid. Bij het bedrijf levert men altijd werk op maat. Al vele leerlingen, dj’s, musici en producers hebben kunnen genieten van een muzikale cursus van de onderneming. Er wordt altijd voor gezorgd dat workshops worden aangepast aan het niveau van de geïnteresseerde(n). Zo is de cursus ook uitdagend genoeg en leert men het meest. De nadruk van de workshops ligt op het werken met muzieksoftware, maar dit kan alle kanten op. Leerlingen leren hoe ze kunnen mixen en arrangeren met de beste software van het moment. Zelfs filmworkshops en leren programmeren behoren tot de opties. Zo veelzijdig is het aanbod op Edutones.com.

Online en live leren

Edutones gaat met de tijd mee en biedt daarom ook online cursussen aan. Naast een muziek workshop op locatie kan er dus ook gekozen worden voor live lessen via het internet. Zo kan iedereen overal en op ieder moment muzikale cursussen volgen. Met een Ableton Live cursus wordt er zelfs live lesgegeven. Hierdoor leer je het snelst en zijn de lessen ook het boeiendst. Om meer te weten te komen over Ableton Live, een muziek workshop of een andere service van Edutones kun je terecht op de website. Alle diensten en service worden uitgebreid omschreven op de verschillende pagina’s. Ook kun je meer lezen over de onderneming zelf en degenen die zich inzetten voor het muzikale onderwijs. Neem ook eens een kijkje op de sociale mediakanalen om een beter idee te krijgen van het aanbod van het bedrijf. Beelden zeggen immers veel meer dan woorden. Kun je iets niet vinden op de website? Neem dan gerust contact op en een medewerker helpt je verder.


Comments are closed.