Forumplein

Een 3d printer vergelijken?

Home  >>  Creatief en Decoratief  >>  Een 3d printer vergelijken?

Als je een 3d printer wilt aanschaffen, is het handig om eerst even de verschillende 3d printers met elkaar te vergelijken. Bij 3D printer kopen gids kun je een 3d printer vergelijken. Wij vergelijken verschillende aspecten zoals prijs en specificaties.

3d printer vergelijken

In de consumentenmarkt worden 3d printers ook steeds populairder. Er zijn dan nu ook veel meer printers voor consumenten dan voorheen. Wij hebben verschillende modellen op een rijtje gezet zodat u de 3d printer kunt vergelijken. De modellen die wij hebben voorzien van beknopte reviews zijn:

  • Ultimaker 3
  • Form 2
  • Makergear M2
  • Zortrax M200

Deze vier modellen zijn zeer geschikt voor de consumentenmarkt. Lees hieronder de voor -en nadelen zodat je een 3d printer kunt vergelijken. 

Ultimaker 3

De Ultimaker 3 is de opvolger van de Ultimaker 2. Deze langverwachte opvolger heeft net zoals zijn voorganger een hoge printkwaliteit en een soepel functionerend dual extrusion systeem. Een nadeel van deze printer is de lage printsnelheid. Hierdoor is de printer minder geschikt voor gebruikers die in korte tijd, veel moeten produceren. Voor bijvoorbeeld architecten en ontwerpers die een hoge tijdsdruk hebben is de Ultimaker 3 minder geschikt.

Form 2

Formlabs heeft de nieuwste machine uitgebreid met vele nieuwe functionaliteiten. Ten opzichte met de voorganger, Form 1, is het bouwplatform van deze machine twee keer zo groot. Hierdoor is deze printer zeer geschikt om grotere voorwerpen te printen. De printsnelheid is in verhouding met de kwaliteit erg goed, maar door de SLA techniek die gebruikt wordt is er wel wat meer nabewerking nodig. De Ultimaker 3 heeft hier bijvoorbeeld minder last van. De Form 2 is dan ook zeer geschikt voor gebruikers die van betrouwbaarheid houden en met een hoog detailniveau hun producten en objecten willen printen.

Makergear M2

Als je deze 3d printer vergelijkt met bovenstaande printers valt op dat deze printer een beduidend lagere prijs heeft. Makergear heeft geprobeerd om met deze printer een betere balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Dit model kan ABS en PLA printen en leent zich voor het gebruik van verschillende soorten filamentsoorten. Voor onervaren gebruikers ligt het gebruiksgemak wat minder hoog. En daarbij komt dat deze printer nogal wat geluid maakt waardoor die minder geschikt is voor kantoor of een open ruimte. Dit is een prima printer voor een goede prijs maar heeft zo zijn ongemakken. 

Zortrax M200

Een printer die wel hoogwaardige gebruikscomfort biedt is de Zortrax M200. Deze machine zorgt ervoor dat beginnende gebruikers laagdrempelig aan de slag kunnen met een printer van professionele kwaliteit. Deze 3d printer kun je vergelijken qua prijs met de Makergear. Deze machine is dan ook een echte aanrader om kennis te maken met 3d printing en gelijkertijd kwalitatief hoogwaardige objecten te maken. Het nadeel van deze printer is dat door de grote gebruiksvriendelijkheid er minder mogelijkheden en functionaliteiten op de machine zitten. Een Makergear of een Ultimate is een complexere machine dan de Zortrax. 

Welke 3d printer moet ik aanschaffen?

Een 3d printer vergelijken is handig wanneer je nog niet weet welke geschikt is. Bovenstaande modellen hebben zo hun eigen kwaliteiten maar ook minpunten. Het ligt er  maar net aan welke aspecten je belangrijk vindt. De printers verschillen van elkaar in prijs, printsnelheid, printkwaliteit en gebruiksgemak. Kies dus de printer wat het beste bij je past. Een 3d printer vergelijken doe je bij 3Dprinterkopengids.  


Comments are closed.